Kasterlee

kasterlee-11.jpg

kasterlee-109.jpg

kasterlee-48.jpg

kasterlee-51.jpg

kasterlee-91.jpg

Meer foto’s van Kasterlee vind je hier

In de reeks ‘de 15 mooiste dorpen van Vlaanderen’ dit maal het Kempisch dorp Kasterlee. De dorpskern op zich vind ik niet zo speciaal ( hopelijk krijg ik hier geen kritiek op :-)), echter op landschappelijk gebied zijn er enkele heel bijzondere kenmerken te zien. Eerst en vooral heb je de Kleine Nete die heel het landschap ten zuiden van het dorp domineert en die tot de properste rivieren van België mag gerekend worden. Vervolgens heb je ook de bosrijke Kempense heuvelrug die tot 40 meter hoogte rijkt en waarbij ik toch een bezoekje aan het kabouterbos zou aan raden. Wanneer je het bos binnentreedt merk je op het eerst zicht niet echt iets opvallends, maar naarmate je hogerop wandelt kom je steeds meer in een bizar decor terecht van grillig gevormde bomen en struiken. Helemaal bovenaan wordt het gewoon te gek. Van vele bomen zijn in de loop der tijd door het wegwaaien van de mulle zandgrond (het bos groeit feitelijk op een duinen-strook) de wortels ontbloot. Ze groeien als het ware op een wirwar van tentakels. Een heel merkwaardig zicht en een festijn voor spelende kinderen. Eén van die foto’s had ik al getoond op mijn vorige blog, maar toen had ik nog geen bezoekers.  Tenslotte heb je de jaarlijkse pompoenenmarkt die bekend is tot in het buitenland. Kasterlee…pompoendorp!

Edit 11/2017: Meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

14 gedachten over “Kasterlee”

 1. Prachtig gebied en in dat kabouterbos zou ik ook wel eens rond willen struinen. Het fenomeen van die tentakels zie je hier ook in gebieden met stuifzand en daar zijn er in NL ook diverse van. Schitterende gebieden waar het moeilijk loopt door rul zand. Die pompoenen…..moooiii…in het najaar koop ik altijd zoveel mogelijk kleuren pompoenen en kalebassen, die ik dan in grote manden buiten op tafels zet. Dat vrolijkt de tuin in de winter helemaal op

 2. Koen dat ziet er prachtig uit.
  Ik ken Kasterlee voornamelijk van het IJsmanneke wat hier in Eindhoven altijd rondrijdt in de zomer met heerlijk vanille-ijs. Dat is al zo vanaf mijn jeugdjaren.
  Maar het ziet er daar prachtig uit en die bomen is inderdaad wel bijzonder te noemen.

  Houdoe

 3. Wat apart die bomen, konden zo uit een Harry Potterboek zijn weglopen en ineens mensen vastgrijpen 😉 Mooi gebied zo te zien en ’t standpunt bij die pompoenen vind ik heel leuk genomen.

 4. Ik ken het gebied niet, maar de omgeving ziet er mooi uit, Heb wel eens eerder foto’sgezien van dit soort bomen, misschien ook wel daar genomen, Heel apart en zeker leuk voor kinderen.
  Mooi zijn ze de pompoenen, die vormen. Ik had ze ook, maar einde seizoen nu.
  Mooie foto’s.

 5. De bomen zijn erg mooi, wat trouwens ook geld voor het watertje. Ik vind het leuk te zien dat je de kinderen heb mee genomen in de foto.

 6. Die mistfoto vind ik prachtig!
  Die wortels: dacht eerst dat het De Haan was, je hebt daar langs de kustbaan een bos waar er ook zo’n bomen staan.
  ‘k Wist dat het BXL niet was, maar ‘k was vergeten dat het Geraardsbergen was.
  Weeral bijgeleerd!

 7. Wawwww, dit heb ik nog nooit gezien… in sprookjesboeken misschien wel, maar in het écht? Ik hoop alleen dat de bomen nóg diepere wortels hebben zodat ze niet op een dag om zullen vallen…
  Jij hebt dit weer maar eens knàp voor ons vastgelegd. Dank je wel daarvoor!
  PS: ik laat je verder spelen én speculeren in je fantasie over wat er ónder de vloer zou zitten, hihi.

 8. Dit is een echt sprookjesbos! Ik kende het ook niet, komt dus op mijn lijstje te staan. Na twee maanden bloggen heb ik al meer van België gezien dan anders op tien jaar.

 9. heerlijke foto’s heb je geplaatst
  ik heb ook een voorliefde voor deze bomen
  op een tweede plaats na de knotjes 🙂
  deze bomen heten Vliegdennen
  in het natuurgebied de Soesterduinen staan ze bij ons ook
  en ik fotografeer daar graag

 10. Wat een prachtige bomen! Wat zouden er daar mooie foto’s gemaakt kunnen worden tijdens mist of in de vroege ochtend. Het heeft bijna iets sprookjesachtig!

  Groetjes Anita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: