Luik (liège)

Edit 30/11/2017: meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Fotogeniek Vlaanderen_boek 3D

Het wordt beslist geen reeks over Luik. Daarvoor moet ik zeker de stad nog eens bezoeken, maar door de vele reacties van gisteren vond ik het gepast om nog een drietal extra beelden te tonen.

Hier nog een derde zicht van de Montagne de Bueren.  Bijna bovenaan  heb je al een vrij mooi zicht over Luik. Als je dan nog een enkele honderd meters verder (en wat hoger) op de parking van de Citadel (nu een ziekenhuis) komt heb je een prachtig beeld over de stad en de Maas.

luik-40extra.jpg

Luik heeft ook vele verrassende pleintjes en monumenten.

luik-20extra.jpg

In het historich centrum kan je een gezellig terrasje bezoeken!

luik-26extra.jpg

Dit jaar breng ik zeker en vast nog een echte reeks over Luik. Onbekend is onbemind!

Meer foto’s van Luik vind je hier

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

13 gedachten over “Luik (liège)”

 1. Zeker een stad om meer van te laten zien, denk dat de meesten ‘m alleen
  kennen van de vogelsmarkt, zoals ik 😉 Prachtige gekleurd kerkje staat
  daar trouwens, heel mooi standpunt in de foto, en de terrasjes zijn
  ook heel uitgenodigend.

 2. Dag Koen,
  Inderdaad mooie pleintjes en terrassen, zie ik.
  Toch weer eens een keertje naar toe gaan om de
  stad te bekijken.
  Een bijzondere kerk heb je vastgelegd.
  gr.
  Ton

 3. Ik moet er toch eens naar toe hoor. Ik was er een paar weken terug, maar goed, een bedrijfsbezoek op een industriepark, geen tijd in ’t stad in te trekken.
  Ziet er meer dan de moeite uit, mooi huisje in die eerste foto.

 4. Niet alleen die pitoreske dorpjes breng je zo mooi in beeld, ook de grotere steden leg je op een verbluffende wijze vast. Ik kwam nog nooit in Luik maar krijg er bij deze foto’s wel zin in. Dus: opdracht geslaagd, Koen!!!

 5. Koen, persoonlijk zou ik liever naar Charleroi, Luik, Brugge enz. afzakken dan naar het Hallerbos (zie andere post). In het bos ga ik lopen, natuurfotografie is niet mijn ding, ik hou meer van reeksen zoals je ze hier van Luik toont. Ik ben er nog nooit geweest trouwens… foei 😦

 6. Wil geen grote spelbreker zijn, maar ik ga vlak bij dat kerkje wonen (stukje rechtdoor en plein over) en dat is nét buiten het ‘toeristische’ centrum. En daar is het lang zo mooi niet meer….. helaas. http://lisainluik.wordpress.com/2008/08/30/aan-de-burgemeester-van-luik-willy-demeyer/

  Je bent geen spelbreker hoor, Lisa. Dat is nu éénmaal fotografie…je kan de lelijke plekjes er uit filteren. Ik wil gewoon ook aandacht schenken aan de mooie kantjes van Luik en meer algemeen van ons hele landje.

 7. Mooie foto’s van Luik, woon er zelf sinds een 2-tal jaren en het bevalt heel goed, de stad heeft vele mooie plekjes, maar inderdaad ook buurten waar nog veel werk aan de winkel is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: