Het allermooiste wat er te zien is in Vlaanderen? Morgen!

Reeds drie jaar trek ik door heel ons landje op zoek naar fotogenieke plaatsen, maar als je mij nu vraagt wat ik het allermooiste vind in Vlaanderen dan kan ik daar natuurlijk niet echt op antwoorden. Er zijn teveel factoren die een rol spelen en het is allemaal zo subjectief. Zeker op stedelijk gebied is er trouwens keuze te over en kunnen we zelfs op mondiaal vlak een stevige rol meespelen. Niet voor niets zijn bv. de begijnhoven en belforten beschermd door Unesco en is zelfs heel de binnenstad van Brugge sinds 2000 gepromoveerd tot werelderfgoed!

Heel wat moeilijker wordt het op gebied van landschappen en natuurgebieden. Het allermooiste dat Vlaanderen op landschappelijk gebied te bieden heeft zou toch iets moeten zijn dat z’n gelijke niet kent in de rest van de wereld? Bestaat er wel zo iets? Ja! Althans volgens mij wel . Er is een plaats waarmee je elke buitenlandse bezoeker in vervoering mee kunt brengen… Velen kennen het en toch zal de grote meerderheid van de Belgen en Nederlanders het nog niet gezien hebben. Nieuwsgierig??? Morgen verklaar ik mij nader (voor de spanning), maar als er iemand is die een vermoeden heeft…pen het neer a.u.b! (wie weet komt daar nog een interessante tip uit! )

Edit 15:00 Een eerste tip:    ‘een drietal weken’ 😉

Edit 21:30 Een tweede tip:  ze zijn met miljoenen !

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

27 gedachten over “Het allermooiste wat er te zien is in Vlaanderen? Morgen!

 1. Een bekende plek waar niet veel mensen komen? Ik zou ’t niet weten, moet dan wel heel moeilijk bereikbaar zijn 😉

  @Monique: ik heb mij een beetje verkeerd uitgedrukt! Er komen wel degelijk héél veel mensen daar naar toe. Maar laat ons zeggen, van de 25 miljoen Belgen en Nederlanders heeft de overgrote meerderheid het nog niet gezien 🙂

 2. Als racefan is erg natuurlijk maar één plek in Belgie die er toe doet, eau rouge op het circuit van spa. verder ben ik helemaal weg van Gent, echt een hele mooie stad.

  @ Serews: Gent is inderdaad prachtig, maar je moeten het zoeken in natuur en landschap.

 3. Voor mij is dat ook de zee, en dan zeker de stukjes waar de bouwwoede nog niet heeft toegeslagen. Allez, een gokje dan maar. Om in de kust-sfeer te blijven: het Zwin?

  @ Steven: ’t Zwin vind ik ook prachtig, maar zoals ik zei bedoel ik iets dat z’n gelijke in de wereld niet kent… ( of toch bijna…)

 4. Om je tip te volgen “een drietal weken”,ben ik er drie terug gegaan en dan kom ik in Gent of Brugge uit. Volgens mij moet het dan Brugge zijn. Lokt jaarlijks vele buitenlandse toeristen en toch zijn er veel Belgen en Nederlanders die er nog niet geweest zijn.

  @ Jimmy: niet zo slecht gezien…

 5. dag koen,

  da’s een heel moeilijke vraag,
  maar als ik het antwoord zou mogen geven en men het op zou volgen,
  dan zou ik zeggen,
  “héél belgie” moet op de lijst want de natuurgebieden en dorpen die ik bezoek lijken zo uit sprookjesboeken te komen,

  belgie is zó mooi,ik weet het niet,maar ik kom kijken.

  groetjes
  klaproos

 6. een drietal weken terug of binnen een drietal weken
  miljaar miljaar das moeilijk

  wacht ik ga nog eens lezen
  bon we kennen het maar we hebben het nog niet gezien
  ik weet het
  je tuin iedereen kent een tuin maar jouw tuin niet hahaha
  tes a graptche hé pol
  ben benieuwd om hoe laat post je????????

  @ Callemie: mijn tuin het mooiste wat er te zien is in Vlaanderen? Was dat maar zo! Kent wel z’n gelijke niet in de wereld en in die zin een goede gok 🙂 Ik post morgenochtend. Verwacht niet té veel he! De foto is niet zo geweldig (wel mooi vind ik), maar de plaats… blijf ik uniek vinden! Gegarandeerd ga ik veel bloggers overtuigen om daar ook eens heen te gaan!

 7. Natuurlijk is de Oude Leie voor mij het mooiste stukje Vlaanderen, maar ik denk niet dat je dat bedoelde. Drie weken? Misschien iets dat gedurende drie weken mooi is? En dan denk ik aan de heide, waar miljoenen paarse bloempjes bloeien en waarschijnlijk miljoenen bijtjes zoemen. Of toch 3 weken terug? Gent, Brugge, wat is daar met miljoenen? Azalea’s? Of het Zwin met miljoenen vogels? Het Meetjesland? Het verdronken land van Saaftingen? Pff Koen,niet te doen! Er is zo veel!

 8. Het zal dit wel niet zijn, maar toch een gokje wagen. 🙂
  Boshyacinten in Hallerbos. Zijn er toch miljoenen (‘k heb ze wel niet allemaal getelt) en bloeien maximum een drietal weken. Momenteel komen (staan) de bosanemomen in bloei. Juist een fototje ervan gepost.

  @ DM: 😉

 9. dat had iemand al gezegd , s.goovy ! ,dus dit wou ik niet schrijven omdat jeer geen reactie op schreef
  maar zou he dan toch zijn ahaaaaaaaaa
  ik ben dus al hier maar jij nog niet !
  en ja hallerbos is prachtig als alle bloempjes bloeien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: