Gevels en deuren (1)

Brussel is een fascinerende stad op gebied van (oudere) architectuur. Dit is een detail van het Jacqmain lyceum. De geschiedenis van het gebouw ken ik niet. Wel zie ik op de gevel de naam ‘Jean Stas’, een bekende Belgische scheikundige ( 1813-1891) en wellicht is er dus een connectie dus die man en dit gebouw.

brussel-44.jpg

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

17 gedachten over “Gevels en deuren (1)”

 1. correctie om je ter hulp bij te staan je kan gelijk hebben de school werd door jacqmain gesticht in 1922 maar in 1903 werd l’école de commerce gebouwd en in 1895 l’institut de Physiologie die nu alletwee gebruikt worden door le lycéé E Jacqmain
  dus ….errare humanu est , je hebt denk ik toch gelijk !

 2. hé tof om via je foto’s een stukje van Brussel te ontdekken dat ik niet kende… nu ja zoveel ken ik ook niet van Brussel, dus verras me maar met meer van die prachtige foto’s!

 3. Ik denk bij dit gebouw aan Art Nouveau of Jugendstil, zeker omdat het in Brussel is. Omdat Horta en Henry van de Velde toch voor mooie archtitectuur in Brussel gezorgd hebben.
  Er zit ook symetrie in het gebouw, alleen de moderne trap is waarschijnlijk als vluchtweg later moeten worden bijgebouwd.
  Mooie foto’s, de vorige ook, trouwens.
  Jou zwart wit foto’s waren één voor één mooie beelden. Het is veel moeilijker om een mooie zwart wit te maken dan een gekleurde compositie.
  Jou blog is echt de moeite!
  groetjes
  Marlies en Ron

 4. In Brussel vind je zo vaak herinneringen aan Belgen die ergens iets betekend hebben op één of ander vakgebied. Zo heeft een Belg de notie “gas” ontdekt.
  Knap stukje Brusselse architectuur!

 5. Prachtig die reeks over “deuren” en ik moet bekennen dat ik ook aan zo’n reeks bezig ben… maar als ik jou resultaat en keuzes zie… zal ik nog wat meer zoek moeten gaan,
  mvg

  lamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: