De laatste zwart-wit !

Nieuw! facebookpagina Fotogeniek Vlaanderen: Klik op ‘dit is leuk’ en blijf op de hoogte van fotogenieke plaatsen en evenementen!

De laatste! Ditmaal een ouwertje uit mijn diatijd en dus ingescand. Het was wel leuk om eens in mijn archief te zoeken naar geschikte beelden voor een omzetting naar zwart-wit. Ik ben twintig jaar geleden weliswaar begonnen in zwart-wit, maar schakelde gauw over naar kleur omdat ik mij toen voornamelijk met natuurfotografie bezig hield.

paarden-zw-w.jpg

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

32 gedachten over “De laatste zwart-wit !

 1. Inderdaad, de compositie is subliem! Hoeveel beelden heb je moeten nemen om er eentje uit te halen? Ik heb al ondervonden dat paarden van dichtbij fotograferen niet evident is. Die beesten blijven geen seconde in dezelfde houding en zijn nieuwsgierig naar “wat is dat voor een ding dat die daar vast heeft? Is dat eetbaar?”.

 2. gewoon subliem hoe die 2 paarden staan te “poseren”
  ik moet eens leren oude foto’s te scannen want ik heb er een paar mooie ook een 20-tal jaren geleden dat ik met mijn Leica trok en dat waren echt pracht foto’s maar ja die zitten nu in een album en das alles en dat vind ik zo spijtig

 3. Een der betere paardenkop foto’s.
  Kan geloven dat ze deze er uitpikken om ergen in een of andere uitgave te plaatsen.
  Je bent sterk op weg om beroemd te worden ,of je bent het al.
  BV Koen, klinkt goed .-)

 4. jammer dat dit je laatste zwart/wit is, ik vindt ze stuk voor stuk mooi, maar deze steekt er (voor mij) net iets bovenuit, wat een prachtige compositie en perfect omgezet !

 5. Een drukke week achter de rug (2 zieken in huis) vandaar dat ik hier even niet kwam.
  Ik heb hierdoor waar echte prachtfoto’s gemist. Je omzettingen zijn heel bijzonder, al vertrek je natuurlijk steeds van een sterke basisfoto.
  Ik wou je nog van harte bedanken voor de verjaardagswensen.

 6. Koen, ik ben JALOERS! Echt waar, deze foto had ik graag zelf willen maken!
  Toch ben ik er heel blij mee, want het is zo’n knappe prent.
  A thing of beauty is a joy for ever…

 7. Jammer dat het de laatste weer is maar goed het moet ooit ophouden, en de week is voorbij want dat zei je. Maar ik vind het wel weer een erg sterke plaat zo. Zowiezo een erg sterke foto en ja in zwart wit spreekt hij mij in iedergeval al erg aan!

 8. Dit is een prachtig beeld, Koen!

  ‘k Vind al je recent geposte beelden trouwens erg sterk. ‘k Had een tijdje m’n gewoonlijk blogrondje niet gedaan, en dit was zeker een aangename verassing!

  ‘k Hou zelf veel van zwart-wit, net omdat het je de wereld anders laat bekijken. Je gaat meer naar de vormen, de inhoud kijken.
  Natuurlijk zijn er veel beelden die even goed of zelfs veel beter zouden zijn in kleur 🙂

  Tom

 9. Wat een sterke plaat. Een prachtige compositie. Zie hoe dat linkerpaard je in de gaten houd. Heel mooie tonen. De wolkenpartij die je terug vindt in de huid van de paarden. En niet te vergeten prachtig belicht. Top.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: