Duiven onder de brug van … (1)

Vandaag start ik een reeks over doordeweekse stadsduiven in een speciaal decor. De beelden werden genomen vlak na een interieurreportage in de buurt van de bewuste locatie. De exacte plaats verklap ik (nog) niet, maar je mag het wel raden. Ik was dus gewoon na de opdracht nog een beetje aan het fotograferen voor mezelf voor ik huiswaarts reed (anders zat ik toch maar weer in die dekselse file) Thuis werd ik aangenaam verrast door het resultaat, maar dat is natuurlijk een subjectief beoordeling. Ik kan me namelijk goed voostellen dat sommigen de beelden vrij banaal gaan vinden. Ik vond het decor waarin ik deze duiven kon portretteren echter intrigerend. Ik wist eerst niet waarom en toen zag ik het… het is de  kleurencombinatie die het voor mij doet. Precies alsof de duiven zich aangepast hebben aan het decor. De veren hebben een metaalkleur, de ogen hebben een roestkleur.  Mooi diffuus licht zorgt voor een meerwaarde. Ik start met drie foto’s om nadien (misschien ga ik er nog eens langs) uiteindelijk tot een reeks van 12 beelden te komen.

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

11 gedachten over “Duiven onder de brug van … (1)”

  1. Ik vind de foto’s prachtig maar nu vind ik stadsduiven zowiezo al erg mooi! Die schoonheid komt extra naar voren in deze omgeving. Ik weet natuurlijk niet waar het is gefotografeerd maar het lijkt me onder een brug of spoorbrug o.i.d.

  2. Mooie foto’s Koen. En ja, fotografie is subjectief en ieder zijn smaak, dus uiteindelijk gaat het er om dat jij als fotograaf blij met met je eigen foto’s en wat mij betreft mag je dit nu zeker zijn ;-).

  3. Je heeft me ideeën voor mijn foto-opdracht: ‘wilde’ dieren fotograferen. Aangezien een ree of vos spotten niet zo evident is, zal ik ook eens op zoek gaan naar een brug waar duiven zich verschuilen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: