Blog van Fotogeniek België / Fotografie Koen De Langhe

Thema: België

Uitslag wedstrijd boekenpakket!

with 6 comments

Ondanks het feit dat (onder meer via facebook) maar liefst 560 mensen het vorig bericht bekeken hebben zijn er toch maar 60 personen die een gokje gewaagd hebben. Sommigen vonden de vraag ‘onmogelijk’ om op te antwoorden. Anderen geven niet graag hun emailadres door via blogs. Kan ik enigszins wel begrijpen maar die info blijft wel steeds onzichtbaar. Hoe dan ook, misschien heeft een dergelijke actie meer succes rechtstreeks op sociale media.
De uitslag nu:
Brandpunt was 360 mm. En tijdstip van de opname: 16:14:30
Bij nader inzien had ik de vraag beter omgekeerd gesteld. Dus tijdstip van de foto als echte vraag en brandpunt als schiftingsvraag. Vooral omdat het tijdstip van de foto tot op een half uur na vrij exact te bepalen viel als je alle info in de vraag goed opgevangen had. Ik zei namelijk dat de plaats van opname de Europalaan in Genk was én de foto op 12 december werd genomen. Op Googlemaps kan je zien dat deze baan in een bocht van NO naar ZW loopt en de foto dus alleen maar in de late namiddag kon genomen zijn. Aan de stand van de zon kon dit ook alleen maar het laatste uur van de dag zijn.
Brandpunt was iets moeilijker, maar aan de afmetingen van de zon te zien moet je hoe dan ook in het telebereik gaan zoeken. Dus  pakweg tussen 150 en 500 mm. Zeker geen groothoek want dan zou de zon zeer klein afgebeeld zijn. 360 mm was het juiste antwoord.
Twee personen zaten er pal op wat betreft brandpunt. Nadia en… Anoniem 😉
Gelukkig zat Nadia met haar tijd een tikkeltje dichter bij de 16:14:30 en wint zij dus het boekenpakket! Proficiat Nadia. Je krijgt heel het pakket deze week nog thuis bezorgd!
Maar nogmaals, ik had dus beter het tijdstip als hoofdvraag gesteld.
Ik geef dus nog een troostprijs weg aan de persoon die wat dat betreft het dichtst bij de waarheid zat.
En dat is Marylou (Natuurfreak) die met 16:15:11 op minder dan een minuut het tijdstip bijna perfect kon inschatten. Bovendien zat ze met  400 mm ook niet ver van het exacte brandpunt. Dus Marylou, ik stuur je met veel plezier het wandelboek ‘Vlaamse Volksverhalen’!
Bedankt allemaal om deel te nemen!

Written by Koen

januari 11, 2016 bij 10:45 am

Geplaatst in Zonder categorie

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Beste wensen voor 2016! Een voorspoedig jaar voor iedereen! Voor de landschapsfotografen dus vele bijzondere lichtomstandigheden. En we beginnen dit jaar meteen met een leuk raadseltje. De winnaar krijgt een boekenpakket van lannoo ter waarde van 60 euro! (het zijn boeken waarvoor ik de fotografie geleverd heb). Wat moet je hiervoor doen? Gewoon raden met welke lens (dus brandpunt) onderstaand beeld werd genomen. Ergens tussen de 16  en 600 mm dus… Schiftingsvraag: raad het tijdstip van de opname uitgedrukt in uur, minuten en seconden. Tip: foto werd op 11 december genomen (Europalaan, Genk-Nationaal Park) Je zou kunnen zeggen dat dit puur gokwerk is, maar dat is het niet helemaal. Het is een leuke oefening in perspectief- en tijdsbesef. (Edit 11-01: uitslag wedstrijd […]

 2. Hartelijk dank Koen voor de mooie prijs waar ik als wandelaar zeker zal van genieten.Ik was erg verwonderd, want ik win zelden iets. Ik vond het erg fijn alleen al uit nieuwsgierigheid of ik het goed had ingeschat .Ik wens je een gezond en creatief 2016 en hoop uit je fotografie ook dit jaar weer tips, ideeën en ,mooie plekjes te ontdekken.

  natuurfreak

  januari 11, 2016 at 12:46 pm

 3. proficiat aan de gelukkige winares.

  pieterbie

  januari 11, 2016 at 12:50 pm

 4. Hey Koen!

  Super hard bedankt voor de prachtige prijs! Ik ga er zeker van genieten! Ik hou ervan om int natuur op stap te gaan of te fietsen. Dus ik ga er erg veel aan hebben!
  Het verwonderd me dat ik heb gewonnen. Totaal niet verwacht want ik win normaal nooit iets. Dus dit is de eerste keer in gans mijn leven dat ik iets heb gewonnen. Het spel was zeker de moeite waard om even door te denken en inschatten. Super tof!
  Nogmaals bedankt!

  Nadia

  januari 11, 2016 at 1:58 pm

 5. Proficiat aan de winnaars!
  Ik was benieuwd hoe ver ik er naast zat, maar ik zat aardig in de buurt! Leuk die wedstrijdjes 🙂

  Els Dewulf

  januari 11, 2016 at 3:39 pm

 6. Proficiat, die andere 360mm was ik Koen maar het was niet de bedoeling om dit anoniem te doen, had geklikt voor ik het wist

  Ceulemans kevin

  januari 12, 2016 at 9:30 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: