Licht Festival Gent: 26-29 januari

Gisterenavond ben ik gaan kijken naar het Licht Festival in Gent. Dergelijke gebeurtenissen zijn steeds interessant voor mijn ‘Fotogeniek België’ archief. Al vind ik persoonlijk dat dit meer een evenement is om te beleven en niet  om te fotograferen. Het project op de Korenmarkt was de mooiste. Soms zeer verrassend. Bijvoorbeeld het moment wanneer ze ook nog eens een halve maan op de hemel projecteerden…;-)

De volgende dagen wordt het wellicht zeer druk. Parkeer je wagen gewoon op de parking van de Expo (afrit 14, E40) Daar neem je de tram (tram1) naar het centrum (St-Niklaasstraat). Ik heb het gisteren op die manier gedaan en dat ging zéér vlot. Wanneer je het tramticket  koopt (2,5 euro, heen/terug) krijg je meteen ook een plannetje mee met heel het parcours en info over alle projecten. Meer info: http://www.lichtfestivalgent.be/

Edit, 28-01:  ik ben uiteindelijk tot 21:00 gebleven. Je kan dus gemakkelijk het parcours op 3 uur tijd afwandelen.  Grappig is wel dat ik nu pas vaststel dat er een grote gelijkenis is tussen de eerste en de laatste foto van mijn reportage.

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

10 gedachten over “Licht Festival Gent: 26-29 januari

    1. Ik had geen statief bij en daar had ik véél spijt van! Ik dacht dat er teveel volk zou zijn om behoorlijk te kunnen werken met een statief. Maar donderdag viel het nog mee met de drukte.
      Je kon inderdaad bij sommige projecten wel vrij kort belichten, maar mijn super groothoek (16- 35) is niet erg lichtsterk en ik wou bovendien toch een minimum aan scherptediepte. Dus steeds belichtingstijden van 0,5 sec tot 1,5 sec… en camera op de grond 😉
      Sommige mensen stonden inderdaad stil, maar sommigen duidelijk niet 😉 (zie rode schim, tweede foto)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: