Panorama over Kanne

Deze zomer kreeg ik van de toeristische dienst van Riemst de opdracht om een panoramafoto te maken. Voor een geschikte locatie moest ik niet lang zoeken. Een zicht over Kanne en omstreken van boven op de Tiendenberg leek me ideaal. Onderstaande foto (2 x klikken!) bestaat uit 8 opnames en werd 6 meter breed afgedrukt. Je kan het resultaat  bekijken in het vernieuwde VVV kantoor van Riemst langs de Tongersesteenweg

2 x klikken op de foto!!

Wat kan je nu allemaal zien? Zéker verder lezen want dit is een uiterst interessant stukje aardrijkskunde 😉

Heel de heuvelkam die je voor je ziet is het kalkmassief van de St-Pietersberg die op de grens ligt van Nederland, Vlaanderen en Wallonië. links op de foto ligt het dopje Kanne (net achter de brug zie je de kerk). Achter het dorp zie je een inkeping in het Landschap. Dat is de vallei van de Jeker die vanuit Wallonië hier het Albertkanaal doorkruist en vlak achter Kanne verder op Nederlands grondgebied richting Maastricht en de Maas stroomt. Links in de verte ligt dus Maastricht, maar dat kan je alleen heel duidelijk zien in het HR beeld. Alle huizen rechts op de foto staan op het grondgebied van het Waalse dorpje Eben-Emael, maar de jachthaven ligt nog net binnen de Vlaamse grens. Een beetje verder zie je de plaats waar het Albertkanaal de St-Pietersberg doorklieft. Rechts van die doorsteek ligt (niet zichtbaar) het beroemde fort van Eben-Emael.  In het midden van de foto zie je de 170 meter hoge Observant. Achter die opmerkelijke kunstmatige heuvel stroomt de Maas. En voor je technische bedenkingen maakt… die schouw staat effectief een beetje scheef. Ikzelf sta hier overigens pal boven de grotten van Kanne! We zitten hier dan ook midden in de mergelstreek. Als je hier nog nooit geweest bent, dan kan ik het je alleen maar aanbevelen. Ongetwijfeld één van de boeiendste streken van Vlaanderen!

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

10 gedachten over “Panorama over Kanne

 1. Supermooi en fantastisch dat dat zo groot is afgedrukt, moet schitterend zijn! Heb je ook een foto waarop je kunt zien hoe het in het VVV kantoor hangt?

  1. Jawel. Ze hebben de foto echter naar mijn smaak iets te hoog opgehangen. Dergelijke foto’s moet je in feite op ooghoogte kunnen bekijken. Het is namelijk een extreem scherp beeld. Je kan gewoon binnen in de huizen kijken 😉 Leuk is ook dat je een stuk van Maastricht kan zien. (hier jammer genoeg niet door de compressie)

 2. Het is inderdaad een mooi panorama foto. Geeft goed het beeld weer van Kanne, ken het niet, maar op deze manier krijg ik een leuke indruk. Maastricht ken ik wel, maar die zie ik niet.

 3. Knap werk,
  Die zal wel uit een behoorlijk aantal foto’s bestaan om een fantastische resolutie te behouden.
  Prachtige streek ook, wat ik kan opmaken uit uw foto, want ben er nooit geweest.
  En zal er nu ook nooit meer komen, gelukkig hebben we dan de Koen nog. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: