De Voerstreek

Onlangs een reportage gemaakt over de Voerstreek. Ik ken inmiddels bijna alle hoekjes van deze mooie streek. In Moelingen heb ik ook een interessante babbel gehad met de eigenaar van een boomgaard met allemaal verschillende soorten kersenbomen.

Ik was echt verwonderd over het verschil van smaak tussen al die variëteiten en ben nog steeds verwonderd dat ik die dag zonder buikkrampen naar huis kon rijden. Man, man, kersen kunnen lekker zijn! Weer een jaar wachten dus.

En als je niet goed weet waar naar toe de volgende weken… Ga naar de Voerstreek want het is daar gewoon prachtig! Zelfs onder minder goede weersomstandigheden.

Elke dag verse forel nabij de bron van de Voer.

Koeien in het landschap…ik kan het niet laten 😉

Meer foto’s volgen later op de beeldbank Fotogeniek België 

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

18 gedachten over “De Voerstreek

  1. Heel lang geleden ( 1980? ) was ik er op vakantie met een kameraad . Tent mee , alles in de auto gepropt en we zijn er kriskras doorheengebaggerd . Schitterend stukje net over de grens , een stuk wat (nog) niet verziekt en vergeven is van toeristen . Toendertijd was er wel de strijd tussen de vlamingen en walen , maar dat is verleden tijd . Ik werd getroffen door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen . We verbleven in Gravenvoeren , en zoals iemand anders terecht opmerkte : net plaatjes uit een schilderij !

  2. Koen, de Voerstreek is samen met de Vlaamse Ardennen zowat mijn favoriete vakantiebestemming in België. Prachtige streek, zeker de buurt van Aubel. Ik heb er mijn hart verloren …

  3. Bedankt voor de tips Koen we zijn naar de voerstreek getrokken toen we in Aubel logeerden.
    Amai ik heb er geen woorden voor prachtig prachtig, we gaan zekers nog terug.

  4. Beautiful pics! Could you please tell me where the picture of the man with the fish is taken? I think the place have a small restaurant as well?! I have been there once, forgot the name and would like to visit again. Thanks in advance, Caroline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: