Winter in de Hoge Venen

Voor de laatste editie van het fotomagazine Shoot schreef ik een artikel over het natuurgebied de Hoge Venen. Ik geef onder meer enkele wandeltips die specifiek voor ons fotografen de moeite waard zijn. Zo heb ik het o.a over de twee grootste natuurlijke watervallen van België waarvan er eentje  zich situeert op amper enkele kilometers vogelvlucht van de Botrange.

De Hoge venen zijn machtig mooi in de winter. Dat hoeft geen betoog. Tenminste als er sneeuw ligt, maar hoeveel  ligt er in feite??

Heel handig is de recent geplaatste sneeuwlat boven op de Mont Rigi.  http://www.meteo.be/meteo/view/nl/4909966-Snowcam+Mont+Rigi.html 

Kan je niets zien op de webcam? Prima, dan is het volle bak aan ’t sneeuwen! Of er hangt mist, dat kan ook. Bekijk dan gewoon de vorige beelden. Ook interessant is de sneeuwkaart van België: Hier klikken

Er ligt momenteel dus al 40 , 50, 60 cm sneeuw en er komt nog heel wat bij gedurende de volgende dagen. Ga er best heen met winterbanden.

Veel succes!

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

19 gedachten over “Winter in de Hoge Venen”

  1. “Tot de wind je een foto blaast” Prachtige uitdrukking!!
   Over de ‘Fagne Wallone’ heeft de wind vrij spel en botst dan tegen een stukje dennenbos. Door de typische vorm van de dennenbomen krijg je bij een windopstoot regelmatig opwaardse spiraalvormige wervelwinden.
   Het gebeurt daar regelmatig, maar de mate waarop hangt een beetje af van de sneeuwstructuur.
   En dan inderdaad wachten tot de wind je een perfecte foto blaast 😉
   ik heb vele versies van dit beeld…

 1. Ik was er een aantal weken geleden. Het was er als vanouds geweldig :). Gewoon de kleurenwerking die er heerst is gewoonweg fantastisch. Nouja, je zult het zelf wel gemerkt hebben.

 2. Interessante informatie die hier meegeeft…
  Thanks Koen !

  Ik heb je bijdrage in “shoot” gelezen”… maar je foto’s… wat is er aan de hand met je foto’s…? Of is dit te wijten aan de drukpers…?
  je hebt ons al veel betere foto’s laten zien (genieten) jammer toch…!

  Met vriendelijke groet

  http://lampfotografie.blogspot.com/
  L.A.M.P

  1. Wat bedoel je met ‘wat is er aan de hand met je foto’s?
   Ik vind ze perfect afgedrukt. De sneeuw is wit zoals sneeuw hoort te zijn. Kleuren zijn realistisch. Beelden komen scherp over
   Maar wellicht bedoel je de foto bij het voorwoord op pagina drie?
   Die is inderdaad veel te blauw, maar…niet van mij 😉

   1. Ik heb het artikel ook gelezen en de foto bij het voorwoord is inderdaad wat raar van kleur. Wel schitterende gelijkenis met de cover!
    Je foto’s bij het artikel vind ik schitterend met die donkere luchten. Ze overstijgen de doorsnee witte toeristenplaatjes met saaie blauwe luchten. Uitschieter is de openingsfoto. Man man, wat een sfeerbeeld!
    En deze stuifsneeuwfoto is ook super

 3. In het jongste nummer van Shoot staat prachtig fotomateriaal afgedrukt, maar inderdaad de foto op pagina 3 is een beetje te blauw door de pers gerold… Maar wellicht gaat het hier blijkbaar om een druktechnisch probleem en bovendien is die foto ook niet van jou (zoals ik hier lees)!

  Groeten
  L.A.M.P

 4. Prachtig stuifmoment Koen.
  Ik zie mij ook niet zo direct met sneeuwkettingen rijden 😉
  Ik heb even stilgestaan bij uw mail,waarvoor dank, maar na enkele gesprekken hier, is er geen enkele intresse door de ‘gelijkgestelden’ om ook hier zoiets op te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: