14 gedachten over “Vlaanderen

 1. Schitterend. Dit kan inderdaad nergens anders dan in Vlaanderen genomen zijn. Zelfs in Nederland vind je dergelijke woningen niet volgens mij. Sterke compositie.

 2. Het is een mooie foto en inderdaad typisch “Vlaams”, maar voor mij tegelijk ook een bewijs hoe erg de ruimtelijke ordening in de 2Oste eeuw gefaald heeft.

 3. @ Papaver & Anthony: precies weet ik het niet meer, maar het moet ergens tussen Maarkedal en Brakel zijn. In de Vlaamse Ardennen dus.
  Het huis valt enorm op want het staat er echt moederziel alleen en inderdaad…dit kan alleen in Vlaanderen

 4. Ik ben in de begin jaren zeventig veel in deze streek geweest en kwam daar ook bij diverse mensen thuis. Het viel me altijd op dat velen een prachtig nieuw huis hadden maar alleen de keuken bewoonde. De rest van het huis was dan nog niet afgewerkt, want het geld was op. Een Vlaming is geboren met een baksteen in zijn maag zeggen ze en dat spreekwoord klopt precies. Ondertussen zullen al die huizen wel afgewerkt zijn en is de bouwprijs van toen nu een lachertje, daar kunnen de Nederlanders met hun tweede en derde hypotheek nog een voorbeeld aan nemen. Groet, Wout (Nederlander)

 5. @zwans : Ruimtelijke ordening gefaald in de 20ste eeuw? M’n beste, toch!? Het probleem is net dat we pas de laatste jaren gans Vlaanderen hebben dicht bebouwd en we een dergelijk zicht nog maar amper kennen! Deze foto is een beeld van wat we nu nauwelijks nog hebben, in plaats van een beeld – zoals jij impliceert – van slechte ordening.

  Ik weet wel, jij doelt waarschijnlijk vooral op dat ene alleenstaand huis. Maar ocharme, als het dat maar is! Alle huisjes mooi rondom de Kerk en voor de rest alleen maar platteland; het is niet meer, anno 2010. Dankzij een doorgedreven kortzichtige en op geld- en uitbreiding beluste lintbebouwing maken we momenteel van Vlaanderen 1 grote tuinwijk. Iets waar naar mijn mening te weinig mensen bij stilstaan en, kan het nog typischer, het kwaad pas zullen beseffen wanneer het te laat is.

  Renovatie moet men opwaarderen en nog meer ondersteunen; dringend.

 6. Koen
  De loaktie van deze foto is in Zottegem, ik denk in de deelgemeente Godveerdegem
  Ik herken die laokatie en heb ook een dergelijke foto ooit gemaakt.
  mvg

  LAMP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: