Big Jump

Er zijn wellicht betere plaatsen in te beelden om een frisse duik te nemen, maar de Demer was voor ons het dichtst bij huis. Ter gelegenheid van de jaarlijkse Big Jump kon je vandaag exact om 15:00 uur in de buurt van Betekom enkele honderden meters meedrijven met de toch wel verrassende sterke stroming. Heerlijk bij dit weertje! Ik heb een 10-tal foto’s genomen en daarna kon ik mij niet meer inhouden. Camera aan mijn vrouw gegeven en hup…de Demer in.

Het was geweldig! En wat zou het toch fantastisch zijn mochten we dit in de toekomst overal in Vlaanderen kunnen doen. Want daar draait het om: Big Jump is een Europese actie voor iedereen die propere en levende rivieren wil. Op 15 plaatsen in Vlaanderen kon je deelnamen aan de actie. De Demer is zeker niet de properste rivier. Hier is nog werk aan de winkel, maar de kwaliteit van het water verbetert jaar na jaar aanzienlijk.

Deze hond had het alvast begrepen 😉

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

10 gedachten over “Big Jump”

  1. Absoluut niet!
   Er werd ten stelligste aangeraden om je hoofd boven water te houden. Door het warme weer en de aanhoudende droogte is de Demer de laatste dagen sterk verontreinigd.
   Maar zoals ik al zei, de waterkwaliteit betert elk jaar zoals overal in Vlaanderen.

 1. Waar is de tijd dat je in elke plas bij ons kon zwemmen, wij plonsden rond in ’t varretje” op het dorp dat het een lust was.
  Nu is het een open riool.
  Ooit komt het hopelijk (misschien) terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: