De Alpijnse skipiste van Ovifat

Gisteren nog eens naar de Hoge Venen geweest. Met de achterliggende gedachte dat na de voorbije winter iedereen nu wel echt sneeuwmoe is en het dus rustig vertoeven moet zijn in de Oostkantons. Hoe het vandaag is weet ik niet, maar ik heb gisteren inderdaad bijna geen kat gezien (wel een vos!). Er viel vrijdag zo maar eventjes 20 cm sneeuw op één nacht.

Hier zie je mijn eerste foto op weg naar de waterval van Bayehon.

En mijn laatste foto van de dag boven op de Baraque Michel.

Alle andere foto’s zijn exclusief voor een artikel over fotografie op de Hoge Venen tegen het einde van dit jaar. Meer archiefbeelden van de Oostkantons en de Hoge Venen kan je zien op www.fotogeniekbelgie.be

Iets na de middag, tussen twee wandelingen door, ben ik even een kijkje gaan nemen op de Alpijnse skipiste van Ovifat. Met 40 openingsdagen was het een uiterst succesvol seizoen met topdagen van 1600 bezoekers! Dat was gisteren eventjes anders! Op de rode piste, overigens de enigste in België) telde ik welgeteld 3 skiërs. Hier zie je ze genieten van hun vrijheid.

Een jongen van het dorp die dagelijks z’n afdalingen doet (woon daar maar eens, de gelukzak!)

Ik denk , z’n vader…

En tenslotte een Limburger die maar een half uurtje moet rijden (de gelukzak!) en dus eveneens een vaste klant is

Ook eens een kijkje genomen op de blauwe piste die prachtig gelegen is naar het zuiden!

Eveneens amper een handvol skiërs op de blauwe piste .

De skipiste van Ovifat is zeker een aanrader, maar kies een rustig dagje uit. Op topdagen is het niet te doen. Een skipas voor 18 afdalingen kost je 10 euro. Voor een uurtje privéles betaal je 15 euro, maar met een groepje van 2 tot 5 man betaal je 20 euro. De volgende dagen blijft de sneeuw zeker liggen!

Meer foto’s van de Hoge Venen: Hier!

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

24 gedachten over “De Alpijnse skipiste van Ovifat”

 1. Wow wat is het daar mooi Koen, de sneeuw met dat watertje erdoor maar helemaal prachtig die ondergaande zon SUPER!!! De zon is niet uitgebeten/overbelicht, hoe doe je dat?
  Ook je actiefoto’s zijn heerlijk om te zien, sneeuw blijft mooi en blijft ook boeien hoor, verveelt nooit ;0)

 2. Zeg wel gelukzakken, die er niet ver vanaf wonen. Wij zijn aangewezen op de binnenpiste van Terneuzen om te leren en te oefenen. Met 15€ kan je daar niet veel doen. Onze kinderen zijn gebeten door het ski-virus, dat beloofd dus. Ovifat komt hopelijk nog eens in onze agenda.

 3. Hallo,

  Wat een mooie dag was het. Leuk dat je het zo mooi op de gevoelige plaat hebt weten vast te leggen. Ik ben heel benieuwd naar de rest van de foto’s. Bijvoorbeeld degene die je van mij nam toen ik de ‘schans’ nam.

  groet en tot de volgende keer,

  Jaromir (uit Utrecht)

 4. Het zijn allemaal prachtige foto’s maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de eerste twee. Die van op de Baraque Michel is wel een topper Koen.

 5. Weer knap werk Koen. Een ‘wit’ sneeuwlandschap zoals het moet (heb er al veel grijze gezien) en een prachtige zonsondergang of een voorzet voor de wind van de dag erna? Hoop dat je daar een goede beleefd hebt en uiteraard, maar daar twijfel ik niet aan, knappe foto’s.

 6. Dat eerste beeld is echt prachtig. Jij hebt dan toch je mooie winterbeelden op de valreep nog kunnen maken. Ik verlang wel naar de lente onderhand en al de fotografische mogelijkheden die dat weer gaat bieden.

 7. Dag Koen, prachtige foto’s! Mag ik er één gebruiken voor de winter nieuwsbrief van de gemeente Waimes (ASBL Pays Des Hautes Fagnes). Een voorbeeldje van de Herfst Nieuwsbrief: http://www.slideshare.net/WaimesTourism/lente-2014-nl?qid=d0cf6afe-5c8c-448f-bd0f-c6b025779f83&v=qf1&b=&from_search=1 Ik zal vanzelfsprekend uw blog of andere referenties vermelden. De nieuwsbrief bereikt tussen 500 en 1000 mensen. Met vriendelijke groeten! An Van Rie, gerante toeristisch bureau Waimes centrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: