Fotoshoot David Vandyck

Deze shoot ging door op een bijzondere lokatie, namelijk de interieurwinkel van Geoffroy Vanhulle te Maldegem. Model van dienst was zanger David Vandyck die naast z’n zangtalent blijkbaar beschikt over een geweldige natuurlijke flair voor de camera.

Opdracht was geheel vrij qua uitgangspunt en visie. David wou vooral veel variatie in het uiteindelijke resultaat zodat de beelden voor diverse doeleinden konden gebruikt worden. Het gebruikte materiaal bleef beperkt tot twee speedlightflitsers van Nikon en een reflectiescherm die vlot werd gehanteerd door Isabelle (waarvoor dank!). Waar het kon werd nog een streepje binnenkomend daglicht benut. Edit 28/02: meer technische info, zie reacties.

Af en toe gooiden we het over een totaal andere boeg

En tenslotte nog een voorbeeldje van een doorgedreven bewerking en de tweede flitser wat meer intens in beeld

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

21 gedachten over “Fotoshoot David Vandyck

 1. Wat een prachtige reeks in alle opzichten! Subtiel gebruik van flitslicht.
  Ik heb een voorkeur voor de zwart-wit beelden. Kunstzinnige foto’s met als favoriet de laatste!
  Die witte puntjes zijn veronderstel ik opgelichte stofdeeltjes?

  1. Helemaal juist. Het is er nochtans kraaknet hoor 😉 Het is hetzelfde typische fenomeen van oplichtend stof dat je soms ziet bij invallend zonlicht in een kamer. Ik kon het verwijderen met photoshop, maar ik vind de witte puntjes in feite bijdragen tot de sfeer. Kwestie van smaak…

   1. Zoals regen en rook zijn ook stofdeeltjes te zien op een foto wanneer ze langs achter belicht worden, en inderdaad, ik zou die zeker niet wegretoucheren.

 2. Schitterend werk! De laatste 4 zijn prachtig en origineel. De kleurenfoto’s kunnen zo in één of ander glossy magazine. Wat een charisma heeft die kerel!
  Voor deze reeks had ik graag de exifgegevens gezien. Of de flistopstellingen?

 3. Wat een geweldige portrettenreeks! Persoonlijk spreken de kleurenfoto’s me het meeste aan omdat dat volgens mij het beste past bij zijn persoonlijkheid, het lijkt me een vrolijke open jongenman. Maar de zwart/wit foto’s zijn ook heel mooi echter wat duidelijker geposeerd, een kwestie van smaak. De uitsnedes van de foto’s die op zijn site zijn gebruikt zijn echt prachtig, ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie.

 4. @ Geert:
  De interieurwinkel is vrij donker, dus belichtingstijden van 1/20 tot zelfs 1/10 waren noodzakelijk om het interieur ook mooi in beeld te krijgen. Dus alle foto’s op statief.
  Flitsopstellingen: Hoofdflitser werd meestal op 45° naar links gebounced op een refelectiescherm. Tweede flitser werd naar gevoel en inspiratie her en der geplaatst. Achter, links of rechts van David. Soms gewoon op de vloer zoals bij de eerste twee zwart-wit foto’s, maar meestal schuin links achter David zoals je op het laatse beeld duidelijk kan zien. Wanneer daglicht werd benut gebruikte ik de tweede flitser niet, behalve die laatste dan

 5. Je had mij er over gesproken en inderdaad… prachtig werk, Koen.
  Je mag dan al een model met veel flair voor de lens krijgen, je moet dit als fotograaf nog altijd weten weer te geven en daar slaag je wonderwel in. Zo zie je maar… je bent duidelijk van alle markten thuis.

 6. Heel mooie reeks en wat leuk dat hij op die website ook is gebruikt. Je ziet dat met eenvoudige middelen heel knappe foto’s te maken zijn….als je tenminste een goede fotograaf bent natuurlijk

 7. Schitterende reeks. De foto’s zijn allemaal van hoge kwaliteit. De website van David Vandyck ziet er gelijk een heel stuk professioneler uit. Iets om trots op te zijn.

 8. Prachtige reeks Koen! Vooral de zwart-wit foto’s kunnen me bekoren maar ook de kleurenversies zijn prachtig. Fijn dat je ook een tipje van de sluier ligt zodat we ook eens kunnen experimenteren. Ik kom hier graag kijken want je weet ons steeds weer te verrassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: