Slecht weer!

Edit 30/11/2017: meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Fotogeniek Vlaanderen_boek 3D

Deze week krijgen we regen, regen en nog eens regen op ons dak. En dat treft! In de laatste editie van het fotomagazine Shoot gaat het onder meer over fotografie bij slecht weer. In het artikel wil ik vooral de aanzet en inspiratie geven om er eens op uit te trekken bij guur weer. Heerlijke cover overigens en dito interview met fotograaf Guido Sterkendries over zijn fotografie in het regenwoud.

Met mijn eigen raadgevingen indachtig heb ik vorige week nog eens de proef op de som genomen en enkele ‘slecht weer’ beelden genomen in Nieuwpoort. Ik moest tegen valavond nog een uurtje wachten voor een afspraak bij een klant. Het was echt rotweer met striemende regen en een venijnige wind, maar i.p.v. een kopje koffie koos ik voor een kleine wandeling op de dijk. Er was geen kat te zien op een verdwaald koppeltje na.

In het artikel raad ik aan om steeds een doekje bij de hand te hebben om de druppels van je lens te vegen. Alhoewel… mét druppels heeft het ook wel iets.

Maart en april bieden uitgelezen kansen voor ‘slecht weer’ fotografie. Het tijdschrift Shoot organiseert een fotowedstrijd rond dit thema. Waag je kans! Mooie prijzen te winnen! Meer info op www.shoot.be

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

15 gedachten over “Slecht weer!

 1. Moehaha, fijn tweeluikje die laatste! 🙂

  Ik doe het ook wel graag, dat fotograferen in slecht weer, en dan vooral bij mist. Maar momenteel… slecht weer: check! Foto-uitrusting: check! Tijd:… dju toch! 😉

 2. dat artikel is verhelderend. Heb het gelezen.
  Bij die reuze schildpad is het ’s zomers wel wat drukker. Zo verlaten is hij ook erg fotogeniek 🙂

 3. Tweeluikje is schitterend! Maar ook de eerste drie zijn verrassende beelden met een mooi contrast.
  Ik heb de Shoot hier ook in huis. Wordt elke maand beter!

 4. Fotograferen bij slecht weer….. wat is slecht weer vraag ik me dan af, in de reacties zie ik dat er ook over mist wordt gesproken, dat vind ik juist prima fotoweer. Gisteren bij mist foto’s gemaakt van kruiend ijs, geeft een prachtige sfeer moet ik zeggen en je laatste foto met regendruppels op de lens vind ik super en de natte straten reflecteren heel mooi, dat gebruik ik ook wel regelmatig in mijn foto’s als het zo uitkomt. En je onderste twee foto’s vertellen weer een verhaaltje en daar houd ik ook erg van bij mooi weer en slecht weer ;0)

 5. Vaak vergeet je je camera mee te nemen als het zo slecht weer is, ik ook. Maar meestal komen er hele mooie creaties uit.
  Fotograferen hoeft dus niet per definitie met mooi weer.

  De tweeluik onderin is een prima opname.

 6. Prachtig avondlicht in de twee bovenste foto’s. Je uitleg is altijd verhelderend. Leuk om hier met geregelde tijd terug te komen en zeker voor de fotografie. Ik kijk al uit naar je lente beelden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: