Brussel Justitiepaleis

De voorgaande beelden werden dus in het Justitiepaleis van Brussel genomen. Ik ben daar eens binnengelopen op een dag dat ik wat foto’s nam van het Poelaertplein. Ik was die foto’s van het interieur totaal vergeten. De zaal op het gelijkvloers is erg donker en door de selectieve belichting van elk bureeltje is de ruimte ook vrij moeilijk te fotograferen. De kleuren zijn lelijk, maar ik toon de foto toch ter info. De beelden van het plafond werden genomen vanuit het middelpunt van de cirkel . Een statief had ik niet bij me. Dan maar plat op de rug gelegen en foto’s genomen met belichtingstijden van 2 seconden met de camera stabiel op het oogkas.

Het verwonderde me overigens dat ik daar vrij kon binnenwandelen. Zonder dat iemand mij iets vroeg kon ik ook de trappen op en diverse kamers betreden. (omdat ik dus in elke stad op zoek ben naar lokaties om beelden vanuit een hoger standpunt te kunnen nemen).

Meer foto’s van Brussel: Hier!

Volg mijn Ronde van Vlaanderen in 1000 beelden op Instagram: Fotogeniek Vlaanderen

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

17 gedachten over “Brussel Justitiepaleis”

 1. Dus je bent zomaar languit op de grond gaan liggen fotograferen!!! Dat zou ik niet durven doen, daar heb ik dan toch teveel gêne voor. Ik ben blij dat jij het wel hebt gedaan want de foto’s zijn echt schitterend, wat een bijzonder gebouw ook, erg fraai. Vreemd inderdaad dat je er zomaar overal in kon lopen maar daar is België denk ik niet uniek in hoor!

 2. Tja, heb geen gokje gewaagd, zou me toch wel getrompeerd hebben, omdat we nog NOOIT dit kolossale gebouw gezocht hebben. Bij de eerste foto dacht ik echt aan een houten kistje met een glazen Sheriff-ster erin. Trompe l’oeil alweer.
  De foto van de buitenzijde van het paleis in ongelooflijk knap. Het standpunt die je hebt aangenomen kon niet beter, en het moment waarop de zon door het wolkendek priemt is een gelukstreffer.
  En dat je er vrij mag rondlopen, wel dat vind ik dan weer wel normaal. Trouwens, wie zijn centjes worden erin gepompt? Koen, in België bezit je meer dan dan je huis lief is, besef dat wel.

  1. Volledig akkoord voor het gelijkvloers hoor, al had ik toch een soort controle bij de ingang verwacht. Het feit dat ik echter naar boven kon (verschillende verdiepingen) zonder enig toezicht, dat vond ik toch wat verwonderlijk. Nu ja, ik klaag niet hé 😉

 3. aaaaaaaaaaaaah la salle des pas perdus!!!!
  dit is niet verwonderlijk het is een openbaar gebouw en je kan er vrij rondlopen
  ik heb dit al regelmatig gedaan
  (alhoewel ik soms wel meer geprivilegieerd ben hihihi)
  hou van de 2de foto!

 4. Knappe foto’s Koen, en dat zonder statief? Het valt me op dat je binnenopnames altijd van opmerkelijke kwaliteit zijn. Mag ik vragen welk objectief je daarvoor gebruikt?

 5. goh koen 🙂

  dat was vast gezellig liggen daar 🙂
  hihi
  ik zou willen dat ik daar een foto van had, en doe bij deze een oproep aan de bezoekers daar 🙂

  maar wat een mooie plaatjes leverde het pop zeg,
  geweldig.

  het tweede is qua kleur …
  “fantastisch ”

  maak er een fijne avond van en dank je wel voor je compliment,
  ik ben er erg blij mee:-)

 6. Je gaat daar zomaar eventjes te liggen om een foto van het plafond te nemen! Tja, het leven is aan de durvers, jij kan dan ook pronken met een schitterende foto, ik zou niet durven, denk ik.

  1. Je hebt gelijk! Straf…
   Ik heb naar de auto’s moeten kijken om te checken of het wel niet dezelfde dag was. Niet dus 😉
   Hetzelfde standpunt maar toch wel een totaal verschillend beeld qua kleur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: