Belgische kampioenschap langlaufen

Ik zat er al weken naar te snakken en gisteren was het eindelijk zover… een foto-uitstapje naar de Oostkantons! Er ligt daar momenteel meer dan een halve meter sneeuw! De Hoge Venen zoals het moet zijn in deze periode van het jaar. Wanneer in Vlaanderen de winter de kwakkeltoer op gaat en je rijdt je wagen twee uur later bijna vast in een sneeuwmuur dan wordt België plots heel groots. Een dagje Finland in eigen land, zeg maar.

In Elsenborn werd voor een handvol toeschouwers het Belgische kampioenschap langlaufen georganiseerd.

Wie al eens op de langlauflatten heeft gestaan weet hoe vermoeiend het is om er wat vaart in te krijgen. En het ging vooruit hier, zeker weten!

Het was echter een individuele race tegen de klok. Leuk om te zien, maar minder interessant voor de fotograaf. Dus ben ik maar eens een kijkje gaan nemen op de Hoge Venen. Daar zat er al heel wat minder vaart in, maar iedereen genoot van het prachtige decor.

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

18 gedachten over “Belgische kampioenschap langlaufen

 1. wauw koen da’s zeker een machtig mooi avontuur,
  vroeger kwam ik daar veel elsenborn en het meer van butgenbach,
  wat een mooie streek …

  en zeker in de winter,
  het lijkt wel buitenland:-)

  hihi oh ja dat is het dan voor mij ook 🙂

 2. Een uitzonderlijk en schaars evenement hier in Belgenland, je was er weer als eerste bij, ongetwijfeld. De beelden zijn zeer mooi en aangenaam om naar te kijken.
  Foto 7 en 8 zijn top.

 3. Wat een prachtige winterfoto’s!! Je hebt de heerlijke sfeer goed weten te vangen. Wat een bijzondere boom op de derde foto van onderen! Het is een heerlijke winter voor ons sneeuwliefhebbers. (Heb je al winterfoto’s vanuit de lucht kunnen maken of nog geen gelegenheid gehad?)

 4. Pietzal dat je zo’n dagje naar de ‘echte’ winter kon. Maar gelukkig kunnen we meegenieten van deze schitterende winterlandschappen. Zeer kleurzeker en goed scherp. Heel mooi weeral. Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: