Wildlife photographer of the year

Ik geraak er niet op uit gekeken. Je moet hem gezien hebben, de winnende foto van één der meest prestigieuze fotowedstrijden op deze aardbol: kijk en wees verwonderd!   Klik niet meteen weg, vergroot de foto en blijf kijken… de nachtelijke sfeer, die lucide blik, de omheining die bijna getekend lijkt. En lees vooral het verhaal van de fotograaf. Respect!

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

13 gedachten over “Wildlife photographer of the year”

 1. Het is een waanzinnig mooie foto maar ik begrijp wel dat de foto is gemaakt met een infrarode ‘camera-trap’ wat betekent dat de fotograaf niet zelf heeft afgedrukt toch? dus het moment is enigzins geluk hebben hoewel hij natuurlijk wel alle instellingen zelf heeft gekozen, en ja een Hasselblad………!!!!

  1. Hier kwamen ongetwijfeld een hele reeks voorbereidingen aan te pas. De fotograaf had waarschijnlijk een uitstekende terreinkennis (omgeving, wolvengedrag, spoorzoeken, enz) De geslaagde opstelling, standpuntkeuze, belichtingsinstelling, enz getuigt van een perfecte technisch fotografische kennis en er moeten heel wat uurtje gekropen zijn in testopnames. Ook veel ervaring in dergelijke opnametechnieken speelt een rol. Dat tikkeltje geluk (dat altijd een rol speelt) heeft hij zeker niet gestolen maar dik verdiend.

   1. Dat ben ik helemaal met je eens hoor Koen, ik bedoelde ook niet de prestatie van deze fotograaf naar ‘beneden’ te halen.

 2. Ik heb verleden week eens alle verkozen foto’s bekeken. Allemaal de moeite waard, maar de geselecteerde winnaar heeft dit zeker dik verdiend. De foto ligt ook in de lijn van de winnaar van verleden jaar.
  Ook de Belgen hebben het niet slecht gedaan. Twee hebben een vermelding gekregen. Je kan ze snel hier terugvinden: http://dmpictures.wordpress.com/2009/10/23/wildlife-photographer-of-the-year-2009/
  Dan moet je niet alle foto’s op de officiële site gaan doorbladeren op zoek naar de Belgen. 🙂

 3. Natuurlijk superknappe foto.
  Veel ligt aan het kennen en kunnen van de fotograaf, en mede met goede(erg dure) apparatuur, kan je af en toe hoog schoren.
  Maar zoals steeds, velen met een megacamera, op point and shoot, levert zelden deze platen op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: