camouflage 7

Verleden jaar ben ik begonnen met een macroreeks over camouflagetechnieken bij inheemse insekten en spinnen. Dit beeld vond ik persoonlijk één van de besten.

De zuringwants kent er echter ook iets van…

DSC_2449dubbel

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

9 gedachten over “camouflage 7”

 1. whaahahha
  jawel hé in dit geval wel,
  maar ik vraag aan jou, denk jij dat de zuringwants altijd op een dor blad zit:-)

  het antwoord geef ik erbij, nee dat doet íe niet,
  meestal zit íe op een groen blad:-)

  maar mooi is deze foto wel:-)

  fijn weekend gewenst koen

  1. In rustfase zelden op een groen blad hoor. Ik weet niet of je deze wants goed kent. Ze zaten voortdurend verscholen in de bloemtoppen van onze rabarber. Vielen in het voorjaar wel op omdat de bloem er wit uit ziet, maar van zodra de rabarberzaden uitgroeiden zag je ze amper. Deze wantsen lijken echt als twee druppels water op de zaadjes van rabarber. Later op het jaar verdorde de bloemtop en waren ze evengoed zeer goed gecamoufleerd. En nog wat later uiteraard ook bijna onzichtbaar op de dorre bladeren (hier van een andere plant) Dit zijn echt meesters in het vak! Ik kan de andere foto’s niet tonen want die verschijnen volgend jaar in een artikel in een hollands magazine. Ik houd je op de hoogte!

 2. Dit is een geweldige foto en je hebt er zelfs twee tegelijk gefotografeerd, ik vind het heel knap dat je ze hebt gevonden hoor want die camouflage is super. Tja en die spin was ook al zo geweldig, ik vind het een leuke serie!

 3. Echt een super mooie foto! Ik heb zelf heel veel vuurwantsen in mijn tuin zitten..(zijn van die rode beestjes) Heel grappig ook om te zien hoe ze paren. Na en tijdje stikt het van die kleine wantsen in de tuin. Ik wist eerst helemaal niet dat het wantsen betrof maar naar lang zoeken er toch achter gekomen!

  Die foto van hierboven…die wantsen heb ik ook in de tuin alleen dan de groene variant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: