27 gedachten over “Pompoenspin”

 1. WAUW koen,
  dat kan een viervlek soort zijn, of een gemarmerde …. puntje puntje, maar hoe dan ook, ohhh maai kod, wat is ie heftig mooi 🙂

  met je macrolens???

  echt super,

  1. Scherptediepte is bij dit soort macro’s hooguit enkele millimeters. Bij spinnen is het evident dat je dan scherp stelt op de ogen. Hier bevond de uiterst linkse poot zich blijkbaar op hetzelfde scherpstelvlak als de ogen.

 2. Wat een koppie hè!? Haar lijf heeft inderdaad ook wel wat weg van een sierpompoen en ze kruipt ook nog op eentje dan moet het wel een pompoenspin zijn ;0) Een pracht van een macro!

 3. monsterlijk mooi!

  Even terug van weggeweest van blog land (te veel werk en veel buitenland) maar vandaag er weer wat goesting voor gekregen na het bekijken van je blog 😉

 4. Volgens mij is het de gewone kruisspin van bij ons, in de herfst, net voor ze haar eitjes zal leggen waaruit zo’n paar honderd spinnetjes zullen uitkomen. Fascinerend beest; dit is wel een fraai gekleurd exemplaar; meestal zijn ze donkergrijs, met het witte kruis op de rug. Op dit ogenblik zijn die spinnen (zonder pootjes) zo’n 4 a 5 mm, tegen het eind van het jaar zien ze er uit als op de foto….
  Prachtige foto, superbe diepte; froficiat!

  karel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: