Hoog boven de wolken

Het leek mij het ideale moment want het had die nacht ferm geonweerd. Om 4:30 uur in de ochtend ben ik opgestaan en na een goed uurtje rijden in het pikkedonker stond ik omstreeks 6:00 uur en dus vlak voor zonsopgang op een parking op zo’n 1600 meter hoogte. Van daaruit ging het te voet verder over een erg steil padje tot een bergkam tussen 2300 en 2500 meter hoogte.  

Steenbokken

Ik werd ruimschoots beloond voor de moeite. De lichtomstandigheden waren ideaal, ik was helemaal alleen en bovenal… de  steenbokken die ik  exact 10 jaar geleden daar gezien heb waren weer van de partij. Ik kan eindelijk mijn povere scans van de destijds genomen dia’s weggooien.

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

30 gedachten over “Hoog boven de wolken

 1. Dit is echt wel een knappe foto. Niets zo fijn om heel vroeg op te staan en in het ochtenlicht in de vrije natuur foto’s te maken. Maar dit is wel heel mooi, respect voor die steenbokken, want hoe de middenste daar staat. Knikkende knieën krijg ik ervan!

 2. Koen, dit zijn mijn lievelingsdiertjes, moet je weten. En als jij dan nog zulk prachtige foto’s hier van maakt, dan smelt mijn hart helemaal. Echt mooi beeld van deze acrobaten.

 3. Wow wat een waanzinnig mooie foto, spectaculair bovendien. Ze staan er ook zo prachtig alsof jij ze daar zo neergezet hebt, schitterende compositie. Het geeft een indringend gevoel van hoogte en diepte, heel bijzonder!

 4. Prachtig moment !
  Mooie compositie !
  Schitterende beeldvulling met sfeervolle achtergrond !
  Ik dacht eerst in PH kan je toch veel trukjes toepassen… maar bij nader inzien zijn de heren bokken toch niet dezelfde… Heel mooi dus en zoals het spreekwoord zegt… ochtenstond heeft goud in de mond !

  Groeten

  LAMP

 5. Wat een geweldige foto. De mist op de achtergrond en de haarscherpe steenbokken daarvoor. Geweldig. Ik vind het ook mooi dat die steenbokken allemaal dezelfde kant uitkijken. Dat geeft een heel mooi rustig beeld. Wat zoudens ze trouwens zien… Je moet vroeg op maar dan heb je ook wat.

 6. Knap beeld!
  Welke bergkam is dit?
  Heb ook zonet drie weken getrokken in de Italiaanse Alpen en eveneens genoten van de vele steenbokken. Vooral ’s ochtens en ’s avonds kun je ze zien, wanneer de toeristen weer zijn vertrokken. Prachtig om bij valavond aan een bivacco te zitten en onder je een kudde te zien passeren.

  Op zulke moment had ik dan wel spijt dat ik mijn telelens thuis had gelaten, maar als je drie weken rondtrekt moet je besparen op gewicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: