Welkom in Leuven (4)

Gewoon even ter info: wat was het Japans koppel uit het derde logje van deze reeks nu eigenlijk aan het fotograferen? Wellicht één van de honderden beelden van het unieke stadhuis van Leuven. Ze stellen kunstenaars, geleerden, graven, hertogen voor uit het rijke verleden van de stad. Onder elke sokkel zie je dan nog eens een scene uit het dagelijkse leven van destijds.

Leuven 158bis

 

Leuven 178

 

Leuven 177

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

25 gedachten over “Welkom in Leuven (4)”

 1. hey Koen,
  vanwaar heb jij die eerste foto gemaakt? Heb je die in Photoshop gedistort? want tenzij je op het eerste verdiep van een café of restaurant bent geraakt (of bij de politie? haha) lijkt het me dat je vanop die hoogte nergens een foto kan maken?
  Ik vind het wel een héél geslaagde die eerste. lekker strak. “i like” om het op zijn facebooks te zeggen 🙂
  ook die derde vind ik knap o.w.v. de onscherpe achtergrond

 2. Mooie uitleg. Foto van het geheel en enkele details ondersteunen je verhaal.
  ik heb het ook al eens mogen bewonderen, maar kende het verhaal niet zo gedetailleerd.

 3. Hey Koen

  Ben nieuw hier, maar je blog (en ook je site) heeft grote indruk gemaakt op me. Ben zelf van in de buurt van Leuven en deze foto’s zijn prachtig. Het stadhuis van Leuven is dan ook een prachtig gebowu waar je ontelbare shots van kan maken, de ene nog mooier als de andere. Deze zijn super.

 4. Wat hebben ze die gebouwen toch altijd mooi gemaakt hé! Dat zie je tegenwoordig niet meer bij de nieuwbouw en dat is toch echt wel zonde! Al hoef ik niet alle belangrijke personen van Nederland op zo’n gebouw te zien…

 5. de eerste foto is inderdaad prachtig, alleen jammer dat het hoekje linksonder te zien is. Moest dat niet te zien zijn (kan je wegcroppen), dan zou het voor mij een absolute topper zijn (wat het nu eigenlijk ook wel is).

 6. Prachtige foto’s. We letten soms veel te weinig op de details van dergelijke gevels.
  Héél mooi in beeld gebracht ! Ik moet dringend eens naar Leuven, het is lang geleden.

 7. Ik kom bijna dagelijks voorbij dat stadhuis en ik heb het al veel gefotografeerd maar nog nooit heb ik er aan gedacht om zo’n frame te gebruiken. Mooi!

 8. foto’s van Praag bekeken: kwam mij allemaal bekend voor, zelfde probleem meegemaakt om de kathedraal op 1 foto te krijgen; op 3 tijdstippen in Praag geweest en de kerstperiode vond ik voor avondfoto’s de interessantste

  het “stadhuis” van Leuven is inderdaad een prachtig bouwwerk; zou ook eens graag avondfoto’s ervan zien op deze blog

 9. @ Klaproos: ik twijfel tussen Sint-Amands, Lissewege en Oud-Rekem
  @ Gekiekt: Op de tweede verdieping van een ander gebouw op de grote Markt.
  @ Fotomart: Zal er eens op letten…
  @ Jürgen: Ik stoor mij zelf ook mateloos aan die hoek, maar wegcroppen betekent ook dat ik wat van de beelden rechtsonder moet wegcroppen en bovendien komen de vlaggen dan iets te veel in het midden van het beeld. Bij nader inzien denk ik echter dat jouw optie inderdaad toch de beste keuze is. Beter nog zou zijn om wat beelden bij te clonen, maar dat mag niet hé. ’t Is een beetje wikken en wegen en copromissen maken, ge kent dat wel…

 10. De eerste heeft wel een knap sandpunt. Zo zie je pas echt hoeveel beelden erop staan. Geen wonder dat er bijna 50 jaar aan gewerkt is om die beelden allemaal te vervangen vanaf 1860. Het is een enorm werk geweest voor de Leuvense beeldhouwers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: