luizenleven (2)

Hoe dom kan je zijn als luis? Je kruipt vol enthousiasme op zo’n eicocon omdat de schil er wel lekker uit ziet. Bovenaan neem je de weg naar links en voor je het goed en wel beseft verdwijn je tussen de kaken van een spin. Echt gebeurd met dit exemplaar! Tja…

05

In het vorig logje zag je dus bovenaan het eicocon van de kraamwebspin die het diertje gedurende de maanden juni en juli met haar kaken mee draagt. Vlak voordat de eieren uitkomen weeft de moeder een  beschermend web als een soort tent om de eicocon en blijft ze in de buurt om te waken. De kleintjes blijven in de tent tot ze voor de eerste keer gaan vervellen. Hier zie je de spin op een perzik (geen tennisbal dus). Overigens draagt mijn perzikenboom  opvallend veel vruchten dit jaar !

10S

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

9 gedachten over “luizenleven (2)”

  1. Ik ben niet zo’n dierenfotograaf, maar ben erg onder de indruk van de bovenste. Prachtige dof, prachtige macro en prachtige structuurtjes en niet te vergeten, mooi licht.

  2. Ik deel de mening van Harry de rooy. Ben ook niet zo’n dierenfotograaf. Tenzij ik langs straat een kip of kuiken ofte ander soort tegen het lijf loop. Ik sta wel versteld van dat hele macro gebeuren.

  3. Knappe beelden!

    Tis echt een ferm oogstjaar, kersenboom hier hangt overvol, het verkopen van het bloedrooie goud verloopt daarentegen iets minder… geen nieuw lensje vrees ik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: