Welkom in Leuven!

leuven-156

Onlangs kreeg ik een mailtje van een collega fotograaf met de melding dat hij ‘teleurgesteld’ was over mijn reeks van Leuven.  Slik… en hup, de prullenmand in! Om nadien te moet toegeven dat hij ergens een punt had…

Mijn project ‘fotogeniek België’ geeft mij soms een dubbel gevoel. Enerzijds ben ik er wel fier op want de duizenden recente beelden geven toch een mooi overzicht van wat er in ons landje te zien is (overigens is de site ook vrij populair bij landgenoten in het buitenland die dit aan vrienden en kennissen ter plaatse doorgeven) Anderzijds blijft de frustratie dat ik de meeste plaatsen maar één keer bezocht heb en het moest doen met de lichtomstandigheden van die dag (laat staan het standpunt van de zon!)

Het is allemaal een kwestie van tijd natuurlijk. Over mijn landschappenreeks ben ik tegenwoordig wel vrij tevreden, maar de stedenfolder kan een stuk beter (en laat die nu net de meest bekeken folder zijn!!)

Enfin, dit kritisch mailtje was toch de aanzet om een nieuwe reeks te maken van Leuven. Want als ik al een excuus heb voor de andere steden, dan geldt dit uiteraard niet voor Leuven. Ik woon amper een kwartiertje van die stad…Ik had zelfs geen deftig beeld van ‘het mooiste stadhuis ter wereld’!

Nieuw! Volg mijn Ronde van Vlaanderen in 1000 beelden op Instagram: Fotogeniek Vlaanderen

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

23 gedachten over “Welkom in Leuven!”

 1. Ik kan me inbeelden dat het fotograferen van steden, heel tijdsintensief is. Een model kan je nog verplaatsen, een gebouw niet. Maar het moet wel zalig zijn om in elke stad op zoek te mogen gaan naar mooie en unieke plekjes.

 2. Hoe heb je dat klaargespeeld om dit standpunt te bekomen??? Wie heb je daar voor omgekocht? Dexia? Of heb je een hoogtewerker gehuurd?
  Hoe dan ook, het is een mooi overzicht van de Grote Markt.

 3. wemmet deze foto doe je je stad en “het mooiste stadhuis van de wereld” 😉 alle eer aan.

  Ik ben echt benieuwd naar ’t vervolg!

 4. Wat een schitterende foto vanuit een geweldig standpunt.
  Er valt me iets vreemds op trouwens: in de schaduw zijn de parasols geopend en in de zon staan ze nog allemaal opgevouwen :0)

 5. Koen,
  wat is dit een schitterend stadhuis zeg.
  Hier zijn geen woorden voor.
  Als ik dan naar dat moderne saaie gebouw hier in Eindhoven kijk,
  ben ik bijna jaloers.
  Prachtig gebouw.

  Houdoe

 6. Dat opvallende standpunt is al geroemd. Ik ben er één keer geweest en was knap onder de indruk van de stad en het stadhuis in het bijzonder. Ben benieuwd naar meer.

 7. Ik denk dat je jezelf niet heel erg druk moet maken. Je moet gewoon doorgaan en er komen vanzelf meer beelden en je zal ook steeds vaker in dubbele steden komen zodat de omstandigheden anders zijn. Het is nogal wat om het te doen dus dat kost zeker wel tijd.

 8. Prachtig, ik moet toch ook eens naar Leuven. Ken m’n eigen landje niet zo goed als ik de vele mooie foto’s bekijk die je maakt.

 9. ik denk dat sommige mensen er te vaak van uit gaan dat er steeds ideale omstandigheden zijn voor een foto
  zeker voor jouw tak van de fotografie lijkt me dat geen gemakkelijke zaak

  dit is in ieder geval een mooi beeld van Leuven geworden

 10. Prachtige foto’s op deze site! Ik zoek voor een quiz van 10 steden een foto en kwam via google afbeeldingen meermaals op deze site terecht. Doe zo voort zou ik zeggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: