Hasselt

Na mijn bezoekje aan de Japanse tuin en het oud kerkhof in Hasselt (heel wat meer foto’s kan je hier zien) ben ik in de namiddag nog even in de stad geweest. Ik wou nog wat stockfoto’s nemen voor fotogeniek Belgie. Echt wel een gezellige stad, maar niet zo gemakkelijk te fotograferen. Nog te herdoen dus (zoals vele steden…) Bijzonder leuk vond ik  de waterspuwers van de Sint-Quintinuskathedraal. hasselt-44   hasselt-49bis Overigens heb ik bij de reeks van Hasselt enkele ingescande dia’s van de zevenjaarlijkse Virge-Jesse feesten geplaatst. Volgende editie: 2010 !

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

17 gedachten over “Hasselt

  1. @Serge: niet zo simpel te beantwoorden… ik heb het voornamelijk op gebied van stockfotografie. Als je Hasselt vergelijkt met de andere Vlaamse provinciehoofdsteden, Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven, dan biedt die stad 10 keer minder mogelijkheden voor een fotograaf. Maar zeggen dat Hasselt niet zo mooi is zou niet fair zijn (wil ook geen problemen met de toeristich dienst van Hasselt 😉 ) Hasselt is best wel een gezellige stad maar bezit niet dezelfe allure als voorgenoemde steden ( en een hele reeks anderen) En dus is het als fotograaf echt zoeken naar geschikte onderwerpen. Stadsfotografie wordt dit jaar trouwens mijn hoofddoel want vele reeksen op mijn website zijn schandalig ondermaats. Binnenkort, een nieuwe reeks van Leuven!

 1. Ah, ik zie dat je al hulp krijgt, altijd handig om met iemand op stap te gaan die de
  stad op zijn duimpje kent! Deze waterspuwers zijn trouwens prachtig, een beetje luguber
  maar wel mooi aangetast door de tand des tijds.

 2. Koen,
  voor Hasselt moet je misschien iets meer moeite doen,
  maar je weet Hasselt toch op een prachtige manier neer te zetten.
  En deze waterspuwers zijn heel erg mooi gefotografeerd.

  Houdoe

 3. Amai een blog is toch handig. Gelijk een privegids door Hasselt geregeld. Leuk hoor. Ik kom wat meer in Hasselt nu mijn dochter er woont en ik vind het een hele gezellige stad inderdaad. Maar wat fotografie betreft snap ik jou wel. Ik had wel een beetje hetzelfde. Maar ik ben benieuwd welke hoekjes jij ons nog gaat laten zien. Deze waterspuwers zijn trouwens wel heel goed gezien.

 4. Ik kom nog wel eens in Hasselt, heb er falilie wonen, ’t is dus leuk om de gekende en minder gekende plaatsen door jou oog te bekijken.

  Ik kijk al met ongeduld uit naar je Leuven reeks!

 5. Koen ik klikte nadien door naar “steden” en daar merk ik dat je Vlaanderen op een zwarte achtergrond zet en Brussel (hoofdstedelijk gewest) op de gele achtergrond, ik zou dat anders doen, Vlaanderen geel en Brussel zwart. Wallonië staat m.i. correct op rood.
  Nu ja “les goûts et les couleurs ça ne se dispute pas” zou men “à Bruxelles” zeggen 😉

  1. @MJ: zou inderdaad ook een mogelijkheid kunnen zijn. Bedankt voor de suggestie!
   Nu zie je de Belgische vlag en heb ik Brussel in het midden geplaatst. Daarenboven is de Vlaamse vlag een zwarte(leeuw)op gele achtergrond en de Waalse vlag een rode(haan) op gele achtergrond, vandaar de plaatsingskeuze. Best mogelijk dat ik ooit nog eens van lay-out verander.

 6. Koen, het is een tijdje geleden maar nu zit ik hier toch al een uurtje op je blog rond te struinen (heb heel wat in te halen 🙂 ) Ik heb genoten van je reeks over Hasselt. Ik ken de stad heel goed, ik kom er bijna wekelijks want mijn zoon woont er. Ik sta volledig achter je visie dat het moeilijk is om als fotograaf Hasselt in beeld te brengen als je bedoelt dat het centrum van Hasselt klein is en weinig historische gebouwen telt. Hasselt is echter een grote gemeente en heeft echt wel veel mooie hoekjes en interessante plekjes. Daar zal je met je gids wel achter komen 🙂
  Ik kijk al uit naar je volgende stedenreeks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: