Paardenprocessie te Hakendover (4)

Hoog tijd om mijn ‘ronde van Belgie’ landschappenreeks verder te zetten (het toeristisch seizoen is nu écht wel van start gegaan!), maar toch nog vlug een laatste bericht over de paardengalop op de Tiense berg. Dit evenement is zo uniek en wou ik per sé fotograferen. Bijzonder leuk bij dit gebeuren is de opvallende diversiteit onder de deelnemers. Bekijk de eerste foto eens goed… van pony’s tot prachtige renpaarden met zelfs af en toe een fameuze boerenknol en zowel in vrijetijdskledij als met historische kostuums draven ze over de Tiense berg…

dsc_9233blog

Ook in zwart-wit heeft het iets…

dsc_9200

En in panorama-uitsnede… ééntje met tele en ééntje met de groothoek

dsc_9227

dsc_0005

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

15 gedachten over “Paardenprocessie te Hakendover (4)

  1. @ Yves: ik heb meer dan een uur gewacht op de Tiense berg voor de paardengalop. Of dit echt nodig was weet ik niet, maar ik speelde op veilig (lees gegarandeerd een goed standpunt hebben 😉 ) Met als nadeel dat ik slechts het laatste traject van de processie heb gezien (geen ramp want dit was niet mijn hooddoel) Dit gezegd zijnde, er was misschien wel veel volk, maar dat stoorde allerminst

 1. Leuk. Bij ons hebben ze zoiets met carnaval. Zijn hier ook allerlei verschillende races, zoals de volbloeds, de knollen etc? Daar lijkt het wel op.

 2. Een prachtreeks die paardenprocessie van Hakendover, mijn moeder vind ze supper, ze kent die streek goed! In haar naam bedankt voor de mooie reportage!

 3. de laatste van deze vier vind ik het mooiste. De compositie komt er het beste uit. en de aarde van het veld geeft het iets extra. Ik vind dat je een mooie reeks gemaakt hebt. Dat opvliegend stof is heftig!

 4. Heel mooie actie-serie. Als ik naar foto 1 kijk moet ik een beetje glimlachen. De verbeten gezichten de man met de pet op de boerenknol is prachtig om te zien.
  De omzetting naar zwartwit vind ik ook heel mooi. Mooi contrast van de eerste ruiters tov de achtergrond. Ze springen er mooi uit.

 5. Koen,
  ik heb even je hele serie over de paardenprocessie bekeken.
  Er zitten werkelijk prachtige foto’s tussen.
  Heel mooi en het lijkt me een prachtig spektakel.

  Houdoe

 6. (net terug van effe weggeweest,)
  Koen, ’n heel erge top-reportage van dit gebeuren!
  met waarschijnlijk hoge(sluiter-)snelheden
  n’ haarscherp verhaal neergezet!!

  (vliegt daar vanalles in het rond bij foto nr 2 ??)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: