Ronde van België in 30 dagen: 6) Hoge Venen

 ronde6-hoge-venen-bis1

Ten noorden van de Oostkantons ligt het prachtige achterland van Aken, maar het zou een schande zijn om niet eerst wat extra aandacht te besteden aan het grootste natuurpark van België: de Hoge Venen!

 

 

Een unieke ervaring om er doorheen te wandelen en beperk je niet tot een klein verkenningstochtje rond de parkings, maar maak er een dagtocht van met knapzak en al. Dan pas kan je een ‘wildernis’ervaring opdoen die nergens anders in ons land te evenaren is. En ga liefst twee keren…zowel in de zomer als in de winter.

Zoek de zeven verschillen!

hv-130bis1

 

hv-102

De Hoge venen zijn bij iedereen gekend voor de kilometerslange vlonderpaden

hv-106

En als ik mij tijdens de wintermaanden in Vlaanderen voor de zoveelste keer erger aan het kwakkelweer is er voor mij één remedie: de wagen instappen en twee uurtjes later in een andere wereld stappen. Dan wordt ons landje plots héél groot!

winter-134

 

winter-65-bis

En waarom niet nog eens een beeld herposten… ééntje van vorig jaar rond dit tijdstip.

hv-136

En ja…aandachtige bezoekers zullen opgemerkt hebben dat er niet langer 50, maar wel 30 dagen staat in de titel van de reeks.  Sommige landschappen ga ik namelijk samenvoegen  in één logje/streek. Kwestie om het wat overzichtelijker te houden. Zo groot is België nu ook weer niet…

Meer foto van de Hoge Venen vind je hier

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

23 gedachten over “Ronde van België in 30 dagen: 6) Hoge Venen”

 1. Als ik je foto’s zie vind ik het weer doodjammer dat we er deze winter niet geraakt zijn. We zullen het in de zomer eens moeten goedmaken. Mooie foto’s!

 2. Schapenwol op die eerste foto? Echt wel fotogeniaal.
  En een prachtig “Noir Flohay” in de Hautes Fagnes ; meer dan fotogeniek.
  De herinneringen komen me zo te boven bij het zien van deze foto’s, leuk.

 3. Wanneer ik jouw prachtige foto’s bekijk ben ik eerlijk gezegd beschaamd dat dit een gebied is waar ik tot nu toe alleen met de auto voorbij gezoefd ben. Een dezer ga ik daar eens verandering in brengen.

 4. De Hoge Venen, een plek waar ik al vaak van gehoord heb maar nog nooit echt bezocht.
  Het is blijkbaar toch echt de moeite waard. Mooie natuur! Knappe serie weer!

 5. Pachtige foto die eerste en de anderen ook hoor. Zeven verschillen zullen er haast niet zijn denk ik. Blaadjes van de bomen en sneeuw, net een iets dichtere houding tov de plas, maar dat is het wel. Knap dat je een half jaar later precies zo het zelfde standpunt weet te vinden. Ik vind het een leuk idee om inderdaad een plaatst te bezoeken in verschillende seizoenen en de Hoge venen staan nu ook op mijn prioriteitenlijstje om eens te bezoeken. Ben er ook nog nooit geweest.

 6. Die eerste twee foto’s zijn mooi. Leuk om het verschil te zien tussen zomer en winter. Maar ook je andere foto’s zijn weer erg mooi.

  Groetjes Karin

 7. ps. Je ronde van 50 dagen is in deze log ineens maar 30 dagen. 🙂

  @ K@rin: zoals ik al onderaan het logje schreef… Belgie is uiteindelijk zo groot nog niet. De foto’s werden genomen op 50 dagen, maar de reeks ga ik inkorten naar 30 landschappen.
  Nog 24 te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: