De ronde van België in 50 dagen! 4) Gaume

ronde4-gaumeHelemaal in het uiterste zuiden van België achter de Ardennen ligt de Gaume. Een stukje ‘Provence’ gezegend met een mild klimaat. In tegenstelling tot de nabije hoger gelegen Ardennen sneeuwt het er zelden en in de zomer is het daar een stuk warmer dan in Vlaanderen! Een absolute aanrader!

 

 De bekendste plaats is het meest zuidelijk gelegen dorpje Torgny.

torgny-09-bis

Maar wandel zeker en vast ook eens doorheen de andere dorpjes van de Gaume waar je alleen al met het fotograferen van de fotogenieke gevels de schijfjes vol krijgt…

lambermont-17-bis

 

lamorteau-01-bis

 

villers-sur-semois-13-bis

 De Gaume… je gaat er onder meer heen voor het microklimaat, voor de wijn  en voor de vele vlindersoorten waaronder de alleen maar in het het zuidoosten van België voorkomende koningspage. (niet te verwarren met de meer algemene koninginnepage!)

wijngaard-07bis

vlinders-39

Meer foto’s van de Semois- en Gaumestreek vind je hier

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

28 gedachten over “De ronde van België in 50 dagen! 4) Gaume”

 1. knap die afwisseling tussen overzichtsbeelden en kleinere details
  ook de (bedoelde??) analogie tussen het 2de en 3de beeld, maar dan met andere kleuren, vind ik pràchtig samengaan!

  S.

 2. Ja hoor, ook voor mij de nummers 2 en 3 duiden in aantrekkingskracht der kleuren.
  En de nummer 5 natuurlijk voor zijn smaak, en zijn tegenlicht dat de druifjes mooi doorzichtig maken.

 3. Ik ken Torgny al enkele jaren, het is een heel mooi dorpje om telkens naar terug te keren. Het is zo anders dan wat wij kennen in Vlaanderen, zijn openbare wasplaats, de typische huisjes…
  Het behoort dan ook tot “les plus beaux villages de Wallonie”

 4. Zoals je zelf al zei, je zou er komen voor de geveltjes, en het prachtige klimaat.
  Een tiental jaar terug wide ik daar een chalet kopen, maar dat is dan afgesprongen omdat er een bouwpromoter met(veel) geld kwam zwaaien.

 5. Schitterende serie en wat een prachtige gevels, de een nog mooier en fotogenieker dan de ander. De druiven zien er wel heel verleidelijk uit in dit licht, heel mooi en ook nog een pagevlinder tegengekomen!

 6. Heel Mediterraan van sfeer zijn die geveltjes en natuurlijk de druiven en de vlinder in de Lavendel, smaakmakers voor een bezoek aan die streek hoor, deze foto’s!

 7. Ik ben hier al eventjes niet meer geweest. Leuke logjes heb je weer geplaatst met prachtige foto’s!! De blauwe kleur van de tweede foto komt sterk en goed naar voor.
  Ook erg makkelijk dat je er even een klein kaartje van België bijgeplaatst hebt. Dan kan ik het ook net wat beter situeren. En eventueel die mooie plekjes eens zelf opzoeken.

 8. zeer de moeite waard, Koen. Prachtige omgeving voor een fotograaf. Ik probeer op de wegenkaart alles terug terug te vinden en dat lukt aardig. De Gaume streek is me nog niet gelukt, maar de Semois wel, dus ik zit warm 🙂

 9. Wat een fantastische foto’s! Enkele kunnen Anton Pieck achterna (niet slecht bedoeld hé). Huisjes hebben nu éénmaal zo’n uitzicht. Die druiven met het licht dat door het blad speelt. Knap!!!!

 10. De tegenlichtopname (gedeeltelijke ook zijdelingse lichtinval) van de druiventros is mooi, vooral omdat er naar mijn gevoel, er nogal wat zoekwerk aan vooraf gaat,(ontdekken is één, maar nog goed in beeld brengen is uiteraard nog belangrijker) en deze foto staat dus fotografisch gezien, een trapje hoger… ( naar mijn gevoel)

  mvg

  Lamp

 11. heb daar inderdaad al véél over gehoord en enkel goeds. Als ik je foto’s zie is het daar inderdaad zeer pittoresk en alleen al om eens te fotograferen de moeite van een bezoek waard !

 12. Aaahh, Torgny… Ben in 2004 in die streek geweest. Prachtig is het daar. En idd heel mooie vlinders gezien. Helaas niet de koningspage. Voor ons ook heerlijke rust als je er rondrijd. Niet erg druk met toeristen. Heerlijk dus…
  Mooie foto’s. Goed gezien. Mooie kleuren (as always).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: