15 gedachten over “Gluren bij de buren: Maastricht (3)”

 1. Koen, je hebt een leuke stijlstudie, eentje die ik zelf ook hanteer 😉 .
  Deze zijn wel heel scherp en mooi van kleur, ondanks (met dank aan) het tegenlicht.

 2. Best vervelend voor jou dat probleem met Google en het kopieren van die foto’s. Al is het wel een eer dat men je foto’s knap vind en wil gebruiken,voor jou is het je broodwinning hé.
  Ik vind gelukkig zo m’n weg naar je foto’s en heb daar Google niet voor nodig.
  Deze mensen in de straat zijn weer knap vastgelegd.

 3. Dat is weer een hele andere kijk op Maastricht dan dat ik vandaag op mijn log heb staan!! Ik vind dit minstens zo mooi hoor, ik had er eigenlijk geen oog voor voor al die mensen, zij hinderden mij meer in wat ik werkelijk wilde fotograferen. Maar ik denk dat toen ik er was het nog vele malen drukker was, je kon amper lopen zonder andere mensen te raken en als je stil ging staan voor een foto werd je bijna omver gelopen :0(
  Toch vind ik dit hele fraaie foto’s zo met dat tegenlicht en de vrieskou is overduidelijk!

 4. -10 straalt ervan af inderdaad. En die onderste foto==> zij had het al en nu heb ik het ook. Virussen zijn ellendige dingen. Van Maastricht tot hier gekomen blijkbaar.

 5. Koen ik kijk nu nog eens naar deze foto’s en ik denk ineens hoe doet ie het? Bij zo ’n sterk tegenlicht toch diegezichten zo goed uitgelicht. Heb jij hier een beetje ingeflitst?. Als dat zo is dan ben ik benieuwd wat de reactie van die mensen was. Je bent dan toch veel directer de fotograaf.

  @ Caro: Niet ingeflitst. Het heeft gewoon te maken met hét grote voordeel tijdens de winter: de beperkte intensiteit van het zonlicht. Die is dan namelijk zo zwak is (zeker in januari) dat de hevige contrasten bij tegenlicht (soms)overbrugbaar zijn door de camera. Net daarom is het licht in de winter ook zo zacht.
  Nu was ik zelf ook wel aangenaam verrast dat er zoveel detail zit in de schaduwen (let ook op de kleur in de jassen in het tweede beeld!). Een bijkomende reden kan dus zijn dat de omringende gebouwen in de vrije smalle straat voor reflektie zorgen!
  Ten slotte krijgen 99 % van m’n beelden steeds een contrastcorrectie in photoshop. Dus hier ook, weliswaar in beperkte mate

 6. Enig prachtige tegenlicht-shots!!
  Gewoon prachtig!!!
  (ben hier even (te) afwezig geweest…
  én dus weer heel wat gemist…) 🙂
  – nu ja, het aardige aan een blog
  is dat je kan “terugspoelen”…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: