Gluren bij de buren: Maastricht (1)

Ik had al een tipje van de sluier opgelicht in een vorig logje. Ik heb namelijk voor dit jaar ook iets in petto voor onze noorderburen… Voor een Hollandse uitgever moet ik tegen het einde van dit jaar een reeks beelden leveren van Maastricht. Waarom ik als Vlaming ?? Niet zo gek hoor… Ik woon dichter bij die stad dan de meeste Nederlanders en bovendien bekijk ik Maastricht met de ogen van buitenlander en dat kan een meerwaarde geven!

Past die reeks nu in het concept van m’n blog ‘fotogeniek België’ ? Ik denk van wel… Eén van de aspecten die ons landje zo uniek maakt is niet alleen het feit dat we ondanks de beperkte oppervlakte over een enorme diversiteit aan landschappen en steden beschikken, maar ook dat we maar enkele stappen moet zetten om van het buitenland te kunnen proeven! We zijn ons niet altijd bewust van deze luxe!

Uiteraard ga ik pas echt van start in de lente, maar om al eens de sfeer op te snuiven ben ik vlak voor nieuwjaar eens op verkenning gegaan. Wordt in de lente zeker vervolgd!

maastricht-04

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

24 gedachten over “Gluren bij de buren: Maastricht (1)”

 1. Doet dat levende standbeeld zijn ding vanachter het raam? 😀
  Natuurlijk passen die beelden van Nederland hier. En van andere landen ook 😀

 2. hééérlijk beeld, Koen! kan je met edit>distort in PS de lijnen niet rechttrekken? of is dat geen optie?
  moet niet hoor- maar tis maar omdat mijn voornemen was dat ik constructieve dingen ging zeggen haha
  groeten!

  @Stephanie: en welke lijnen zou ik hier dan moet rechttrekken? Toch niet de scheve pootjes van elk stoeltje? 😉

 3. Heel grappig internationaal beeld eigenlijk. Engels reclame op de ruit, Australische fiets en dat allemaal net over de grens. Toen ik hier 8 jaar geleden kwam wonen viel mij al op dat er twee favorieten plaatsen zijn waar men hier in Belgie graag naar toe gaat voor een daguitstap; de zee en winkelen in Maastricht. Nu ben ik daar zelf dus nog maar een keer in mijn leven geweest en dat was op doorreis. Van de stad niet veel gezien. Maar dat ga ik dan bij jou inhalen het komende jaar.

 4. Gezien de ligging hoort Maastricht meer bij Belgie dan bij Nederland en dat is ook wel te merken, een heerlijk bourgondische stad.Ik kwam er bijna wekelijks al was het maar voor een frietje met zoervleisch op de Markt bij Reitz (aanrader!). Verheug me nu al op de rest van de serie!

 5. Ben benieuwd naar je foto’s over de stad waar ik werk, er zijn tal van mooie plekjes te ontdekken, enkele jaren geleden ging ik heel vaak naar Maastricht, of gewoon na het werk even in de stad een glas drinken, nu geef ik meer de voorkeur aan Luik, Maastricht is een beetje teveel museumstad geworden, te netjes, te opgeknapt, te afgelikt, alhoewel ik wel zou willen dat op sommige vlakken Luik een voorbeeld nam aan Maastricht.

 6. Koen, hartelijk dank voor je tip. Ik heb wel zwart moeten nemen want ze zijn hier arm en hebben geen grijs. Hoop dat dit je al iets meer bevalt. Alle tips zijn welkom. Ben geen designer en leer graag bij.
  We hebben dus weer iets om naar uit te kijken. Je kittelt ons weeral…

 7. Koen,
  je bent wel meteen gestopt voor een van de betere ijscozaken (vind ik tenminste).
  Het standbeeld had zo te zien ook even genoeg van de kou,
  maar om dan maar in een ijscozaak uit te gaan rusten, tja …

  Houdoe,
  Jacky

 8. Echt niemand nodig om je lenzen te dragen !
  Meteen een prachtig startshot voor deze reeks,
  ja de lente zal wel komen.
  Fijn fotoweekend! (Of wil je ook eens zonder je camera een weekend meemaken?)
  Gr.
  P-TER

 9. Maastricht is voor mij in afstand verder dan Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Maar wat ga ik daar graag naar toe! Ik gun jou een gouden tijd wanneer het zover is en je de shoots gaat starten. Je zult er zeker veel plezier aan beleven…en wij naderhand natuurlijk ook 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: