Kleurrijk verval (3)

Weinigen zullen deze plaats al eens bezocht hebben… Je ziet hier de toegangspoort van de oude kanaaltunnel van Godarville (oud kanaal Brussel-Charleroi)

oude-tunnel-01bis

Eerlijk gezegd… het is een plaats die erg tot de verbeelding spreekt! Ik ben er deze zomer even naar toe gewandeld (onbereikbaar met de auto) in functie van het 50-landschappenproject. Het was er onheilspellend stil (gelegen midden in een bos) en als je even door de opening naar binnen gluurt dan kan de fantasie op hol slaan. Enfin, ik ben er niet te lang gebleven want door het dichte gebladerde was het vrij moeilijk om  goede foto’s te nemen van de omgeving. Toch een aanrader als je even in de buurt bent! Je kan op eigen risico (liefst niet alleen!) met zaklampen en laarzen doorheen de 1 km lange tunnel wandelen

Foto’s van interessante kalkafzettingen in die tunnel van de Duitse fotograaf  B. Toast zie je hier 

Meer info vind je hier en hier

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

24 gedachten over “Kleurrijk verval (3)”

 1. Koen, wat een schat aan informatie laat je hier achter! Dat doet het kriebelen bij mij! Misschien iets voor het voorjaar, als het bladerdek mog niet te sterk ontwikkeld is. Alleen zou ik me daar ook niet in wagen. Brr!

 2. Dat roept herinneringen op. Wij hebben dat met de kinderen een keer in een oude treintunnel gedaan. Hoe spannend met een zaklamp!! Een hele mooie foto. Leuk ook die verschillende bogen, beiden met hun eigen verleden. Dat vind ik het leuke aan deze lokaties, hun verleden, het verhaal dat ze vertellen. Mooi dat je het hebt vastgelegd.

 3. Hier wist ik het bestaan ook niet van. Je ziet, dat ons landje nog over veel geheim bewaarde plaatsjes beschikt. Op het eerste zicht (op je foto) zag ik het kanaal niet.

 4. Koen, de tijd om dagelijks te reageren is er helaas niet meer maar toch kom ik nog steeds nagenoeg dagelijks eens piepen. Je werk en vorm van fotografie blijft me enorm fascineren.
  Om nog maar te zwijgen aan de schat van informatie die we hier vaak krijgen.

 5. prachtig dit “kleurrijk verval” mooie gesatureerde kleuren, hier spelen kleuren duidelijk een hoofdrol… ook bedankt voor de linken, voorlopig zet ik ze op mijn to-do lijstje… door te druk, je weet wel 😉 !

 6. Je bezoekt bijzonder interessante locaties de laatste tijd Koen!

  Moet wel spannend zijn een shoot te doen in die tunnel. Wel nogal donker werken waarschijnlijk…

  Tom

 7. Zo’n 10 jaar geleden strandden Veerle en ik voor deze roestige poort. Ik herinner me nog goed, het was nevelig die dag, de poort en de ruimte erachter hadden iets spookachtig. Zonder licht was er geen doorkomen aan. We probeerden nog de zijkant te beklimmen maar gehinderd door onze fietsen en een afsluiting werden we gedwongen terug te fietsen. Leuk om ze terug te ontmoeten op je blog.
  Ben blij dat ik dit jaar je blog mocht ontdekken. Hoop dat ik nog vele jaren mijn neus eens kan binnensteken. Prettig Nieuwjaar.
  Stef

 8. In de jaren 60 van de vorige eeuw ben ik er als kind met de spits (vrachtschip ) van/met mijn ouders doorgetrokken via een RAM. Dit werd in een colonne van schepen gedaan.
  Het nieuwe kanaal was toen nog niet gegraven.
  Een jaar of 10 geleden hebben we op de fiets die omgeving en deze plaats opgezocht. Ik heb mooie herinneringen aan die omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: