Blegny

De steenkoolmijn van Blegny. Een van m’n leukste ontdekkingen deze zomer. Je kan het gehele terrein gratis bezoeken. (  Het ondergronds bezoek moet je uiteraard betalen) Heel leuk met kinderen want alleen al het beklimmen van de laatst gevormde terril is werkelijk de moeite. De sporen en karretjes staat er namelijk nog zoals op de laatste werkdag… weliswaar in vervallen toestand en dus uitermate fotogeniek!

blegny-steenkoolmijn-14

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

23 gedachten over “Blegny”

 1. Wat een mooie kleuren in deze foto, bedankt voor de tip, ik hoop binnenkort wat tijd vrij te krijgen… dit staat alvast om mijn to-do lijstje.

  Op mijn skynetblog heb ik ook hele lijst links staan, sinds mijn overschakelen naar een ander blog heb ik dat niet meer gedaan, geen tijd en omdat ik nu al mijn contactjes in een feedreader steek en die probeer bij te houden. Maar ik wil gerust een tegenlinkje plaatsen (bij deze) op mijn website naar je website, want die bezoek ik ook af en toe…

  Leuk en attent, MJ! Binnenkort begin ik met de grote updates op Fotogeniek Belgie en plaats ik met veel plezier de link naar je website. ( Ben verslingerd aan je natuurfoto’s)

 2. Schitterend perspectief en prachtige kleuren … verval op zijn best!
  Op mijn huidige log heb ik niet de mogelijkheid voor het plaatsen van linkjes of ik zou
  het in de ‘about’ pagina moeten plaatsen en daar kijkt geen hond naar 😉 Bij mijn oude
  weblog ben ik er niet aan begonnen om geen ellenlange lijst te krijgen waar naar mijn
  idee ook geen hond naar kijkt?

 3. Mooie foto zo naar omhoog (heet dat niet kikkerperspectief)
  Ik heb ook een lange blogroll, wat niet betekent dat ik die dagelijks allemaal bezoek.
  Daar ben je toch vrij in, ik begrijp niet waar je je zorgen over maakt.
  De linken die binnenkomen bekijk ik meestal wel en ook de top posts loop ik wel eens door en reageer op iets wat mij interesseert, zelfs al ken ik het blog niet.

  Zorgen maak ik mij niet hoor 😉 Het zijn gewoon wat bedenkingen die sommigen zeker zullen herkennen, vooral diegenen die pas een blog opstarten…Geen enkele mogelijkheid die ik opnoem is ideaal, vandaar.

 4. Waanzinnig mooie kleuren heeft deze foto en het standpunt is natuurlijk prachtig!

  De linkjes op mijn log zijn vooral voor mijzelf een geheugensteuntje voor de logs die ik regelmatig wil bezoeken.

 5. Heel knappe foto en terug een heel goed tip, waarvoor dank!
  Ik moet dringend eens alle tips in kaart brengen. Ik ga dat eens doen.
  Het probleem van de links, ik heb daar mijn eigen aanpak voor.
  Ik link naar wie ik zin heb om te linken 🙂
  Ik trek mij in feite weinig aan van ‘Linken zij naar mij’.
  In de tijd toen feedreaders nog niet bestonden was dat lijstje voor mij heel belangrlijk, ik liep het elke dag af om te zien of mijn buddies iets gepost hadden. Ik gebruikte naeen verschillende feedreaders, intussen is die van Google mij vast instrument da’k dagelijks gebruik. Dus voor mij heeft dat lijstje eigenlijk geen belang meer.
  Ik heb wel een onderscheid gemaakt tussen buddies die puur met fotografie bezig zijn en blogs die ik graag bezoek omwillen van andere inhoud.
  Buddies die inactief worden of niet met een bepaalde regelmaat posten ga ik niet in mijn lijstje opnemen.

 6. Tja, dat link”probleem” zal zeker veel bloggers bekend voorkomen. Ook ik mijmer wel eens hoe dat aan te pakken om toch zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de belangstelling en toch ook de kans te hebben op gezette tijden te reageren.
  Door omstandigheden was ik de afgelopen 10 dagen niet in de gelegenheid mijn reacties te plaatsen en dat heeft direct dramatische gevolgen voor het aantal clicks….
  Blijkbaar geldt hier toch: voor wat hoort wat…
  Wel moet ik een bepaalde chemie voelen met een blogger om duurzaam geïnteresseerd te zijn. Bloggers die niet de moeite nemen iets over zichzelf te vermelden (dus erg anoniem bezig zijn) komen in mijn roll niet voor want ik communiceer niet graag met alleen maar een fantasienaam….
  Tja, zo heeft eenieder zijn motieven om wel of niet te plaatsen. Het zal altijd moeilijk blijven de gulden middenweg te bewandelen en iedereen zijn/haar verdiende aandacht te geven.

 7. Ik opteer ook voor de derde mogelijkheid. Als ik ergens een blog tegenkom waar ik op gelinkt sta, dan zet ik zo snel mogelijk een linkje terug. Handig is wel als diegene die je link het je even laat weten, zodat je meteen kan aanpassen. Ik wil ook niemand over het hoofd zien. Ik maak wel een onderscheid tussen bloglinks en websitelinks. Handiger voor mezelf om die twee uit elkaar te houden.
  Blegny ziet er een goed idee uit voor een bezoekje. Zal ik zeker doen! Ooit.

 8. In de eerste plaats weer geweldig mooie kleuren in je foto. Da’s pas roest… 😉
  Mooi perspectief ook.

  Omdat ik niet WordPress gebruik, maar Pixelpost, beschik ik niet over een blogroll. Ik kan het natuurlijk zetten in “Over mij” maar ik denk niet dat veel mensen er dan naar kijken. Dus is er nu niet te zien. Maar ik heb ook wel eens het gevoel dat het zou “moeten”. Ik vind het ook leuk om m’n naam ergens te zien staan. Blijft een beetje een dilemma…

 9. Proficiat al met je 1e jaar bloggen, bij mij is het binnen anderhalve week ook zover – weliswaar met wat minder hits dan jouw blog 😉

  Ik zet persoonlijk degenen in mijn blogroll die ik ook zelf volg – door groot tijdsgebrek kan dat al eens wat langer duren, maar goed.

 10. dag koen:-)

  ik hou niet van zo’n enorrrrrrrrrrrrrrrrrme lijst linken op mijn log,
  ik heb een sharpreader waar alle nieuwe logs inkomen die ik wil bezoeken en dat doe ik dan ook:-))

  webloggen is iets zonder verplichtingen… denk ik, jij komt bij mij en ik bij jou… nee,
  ik kom wanneer ik dat leuk vind:-) zoals nu…. al kom ik eigenlijk meer voor mooie foto’s van natuur en oude dorpjes:-)

  groetjes
  klaproos

 11. ik hou vande steenkoolmijnen in het algemeen
  je kan er prachtfoto’s maken!
  en wat dat linken betreft is zoals velen persoonlijk
  ik doe het omdat ik met feeds problemen heb en das gemakkelijk om de personen terug te vinden en omdat ik het leuk vind bij hen te gaan piepen!
  het is leerijk op alle gebieden!

 12. Herkenbaar ‘probleem’. Bij mij staan een paar links bij mijn ‘about’ maar ik vrees dat er daar niet veel mensen gaan kijken. Het is trouwens ook al geen ‘recente’ lijst meer. Ik zou die lijst meer moeten opvolgen, want ik volg mijn “favoerieten” volgens mijn firefox-lijst. Ik wil ook niet dat iemand zich verplicht voelt om te komen kijken. Wie wil mag langskomen en zelfs een berichtje nalaten. Wie niet wil, ook goed. De ‘verplichte’ bezoekjes worden toch niet volgehouden en zijn niet oprecht.

 13. Ook bij mij een herkenbaar ‘probleem’. Ik heb mijn lijst al geruime tijd niet meer aangepast. Ik werk via een feedreader en daar zitten heel wat internationale blogs bij die ik niet heb opgenomen in mijn blogrol. De bloggers die naar mij linken geef ik wel een linkje terug, al kan ik me wel aansluiten bij René dat bloggers die anoniem bezig zijn of niets over zichzelf vermelden (en zelfs geen contactgegevens tonen) bij mij geen band kunnen creëren.

 14. Eerst over de foto en ook de volgende foto eigenlijk. Ik vind ze geweldig. Die kleuren. Echt Martine haar kleuren dus die zal er ook gek op zijn. Maar ook het standpunt vind ik mooi. Ik doe dat nog te weinig, niet waterpas willen zijn!!

  Wat betreft de blogrol ben ik het met je eens als je 100.000 bezoekers in een jaar hebt dat het wel eens uit de hand kan lopen. Toch vind ik het nog steeds leuk als mensen mij linken en ik doe het dan ook graag terug. Soms plaats ik zelf mensen in mijn links omdat ik ze erg goed vind. Het is tot nu toe nog beheersbaar gelukkig. Maar iemand die bijna niets meer doet of zelfs stopt die verwijder ik wel. Verder kijk ik heel vaak bij anderen, zoals bij jou bijvoorbeeld, wie er in de bloglijst staan. Wie vind Koen nu de moeite denk ik dan? En dan kom je toch weer leuke dingen tegen soms. Dus ik vind die blogrol wel degelijk leuk ook voor medebloggers.

 15. Ik vind het altijd vreselijk leuk als ik op een blog kom en ik zie een link naar die van mij. Ik heb het al eens gehad dat ik een link vond op een blog die ik nooit eerder gezien had. Op Maya’s Kiekjes ligt al een link (http://mayaskiekjes.skynetblogs.be/), op m’n wandelblog nog niet denk ik. Bij m’n volgende log-in breng ik daar verandering in !

 16. Je maakt me nog jarloers met zo’n prachtige roestfoto.
  Je geeft wel een gode tip om het ook eens te bezoeken,
  maar dit is al de dagen wat langer licht geven.

  Linken en terug linken, daar heb ik geen probleem mee,
  maar blogs die stil vallen en in die lijst staan
  vind ik vervelend !
  Gr.
  P-TER

 17. Zoals iemand hier ook al zei: toen ik met mijn blog begon was dat linklijstje meer voor mij het lijstje met te bezoeken blogs dat ik bijna dagelijks afliep. Eens ik een feedreader begon te gebruiken vergat ik soms ook mijn linklijstje aan te passen.
  Ik heb in mijn feedreader een redelijk groot aantal vaste blogs en dan is er ook altijd een aantal dat wisselt. Blogs die ik na een eerste kennismaking in mijn feedreader plaats maar waarvan sommige na een aantal weken toch niet blijken te boeien en die ik weer verwijder.
  Eens om de zoveel maanden probeer ik het linklijstje op mijn blog dan aan te passen aan wat in mijn feedreader staat.
  Ik ga niet echt bij anderen controleren of ik wel in hun lijstje sta. Blogs die mij boeien staan er bij mij in en is dat omgekeerd niet het geval dan zal ik die mensen zeker niet uit mijn lijstje verwijderen.

 18. Ik ben vrij nieuw in de blog- en fotografiewereld. Ik vroeg mij al af hoe je een plaatsje op een blogroll “verdient”. Vraag je het zelf, wordt een link geplaatst het moment je op een blog reageert of is het kwestie van elkaar persoonlijk te kennen? Zo te lezen heeft ieder zijn eigen criterium.
  In eerste instantie was mijn blog bedoeld voor vrienden en kennissen die mij op fotografisch gebied willen volgen. Maar het is ook een manier om mijn werk te tonen aan “ervaren” fotografen. Ik apprecieer het enorm als zij de tijd nemen om een kijkje te nemen en om feedback te gevenn en ik zou het een hele eer vinden als ik op hun blogroll terecht kom! Bij deze nodig ik jou uit!

 19. Ik heb helemaal geen blogroll. Lekker makkelijk.
  Zeg, waarom sta ik niet in jouw blogroll??!!!!! ; )

  Omdat je geen blogroll hebt , tiens 🙂
  Maar omdat je het zo lief vraagt…
  sta je inmiddels bij ‘Nederlanders en Belgen in het buitenland’
  !

 20. Zoals Klaproos zei: alles mag en niets moet. Je moet dus doen waar je zin in hebt.
  Het is geen verplichting.
  Maar bovenal van harte gefeliciteerd met je 1-jarige weblog.
  Ik kom hier graag langs vanwege de supermooie foto’s waar je mij/ons steeds weer weet te verrassen.
  Op naar het volgende jaar met nog veel meer mooie plaatjes van een prachtig land.

  Houdoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: