Gent is de top!!!

Edit 30/11/2017: meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Fotogeniek Vlaanderen_boek 3D

Zo horen we het eens van een ander…Volgens het gerenommeerde reismagazine National Geographic Traveler Magazine behoort Gent tot de top 3 van de meest authentieke historische bestemmingen ter wereld!! Als je het nieuws gemist hebt kan je het hier nog eens lezen.  Ok, lijstje hier, lijstje daar en het is allemaal zo subjectief, maar de Gentenaars zullen wel oertrots zijn met deze nominatie en terecht!! Dus ben ik in m’n archief gedoken en draag ik even mijn steentje bij om deze prachtige stad nog eens extra te promoten ! Sommige beelden zijn al eens verschenen in magazines en kalenders en de aandachtige toeschouwer herkent trouwens Dirk Frimout op één van de beelden 😉

gent-011

gent-142

gent-341

gent-54

gent-112

gent-62

gent-89

gent-86

gent-46

gent-66

Heel wat meer foto van Gent: http://www.fotogeniekbelgie.be/steden/Gent.htmleden/Gent.html

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

22 gedachten over “Gent is de top!!!”

 1. nu ja authentiek
  de gebouwen aan de gras en koren lei zijn gebouwen die elders in de weg stonden en dreigden afgebroken te worden. Ze zijn dan maar naar daar verplaatst.
  Dus toch ook een soort poppenkast

  @Hoow: lap, daar gaat mijn promotiecampagne… Zoals ik al zei, dergelijke lijsten zijn steeds erg subjectief en daarenboven worden meerder criteria gehanteerd. Voor velen en hopelijk voor jou ook blijft het een boeiende én fotogenieke stad

 2. Gent verdient zeker die plaats, maar dat dit de enige stad is in België vind ik wat weinig, want Brugge is volgen mij toch even mooi !
  Gr.
  P-TER

  Het gaat hem hier niet over de mooiste steden (op dat gebied kent Brugge z’n gelijke niet) maar over de mate van het hoofd bieden aan… ‘subtiele dreiging van overexploitatie van het verleden’ En eigenlijk kan ik op dat gebied wel volgen. Brugge is één grote toeristische actractie terwijl Gent een gewoon functionerende stad is met bijzonder aantrekkelijke plaatsen om te bezoeken.

 3. Mooie foto’s van typisch Gent! Gisteravond passeerde ik aan de Graslei en Korenlei en vond het jammer dat ik mijn fototoestel niet bij had om het lichteffect op het water vast te leggen (dat komt wel op GENT BIJ NACHT op 13 december, een organisatie van de Florastappers). Ik vind dit toch een prachtig plekje. Het begijnhof lijkt ook wel de moeite om eens door te wandelen. Ben er nog niet geweest.

 4. Wij waren in augustus voor een lang weekend in Gent en ik moet zeggen dat deze stad ons zeer aangenaam verrast heeft. We gaan zeker terug!

 5. Dat Gent top is, dat gevoel kennen we al langer. Heel gezellige stad ook, met vele studenten, bezienswaardigheden en leuke cafeetjes en diens terrasjes. Een weekendje Gent is altijd top.
  Je foto’s zien er gelikt uit, vooral de prentjes aan het water, maar de steegjes mogen er ook zijn, en vooral de vele rode geveltjes vallen me op. Leuk.

 6. Oh jee, ik ken Dirk Frimout niet. Zal vast iemand zijn die bekend van tv is. Gent is idd een mooie stad. Jouw foto’s getuigen daar maar weer eens een keer van. Pracht-beelden heb je er geaakt. Zo mooi van detail ook. heb er met bewondering naar gekeken. Op één of andere manier spreekt mij de foto van het fietsenden meisje mij het meest aan; mooie kleuren, beweging, samenspel van de mensen. Vrolijkj.

  Prettig weekend!!

  ps de foto van de egel vind ik ook prachtig; mooi standpunt heb je genomen.

  Gr, TruusW

 7. Foto 8 doet me denken aan een grafisch werk van Jules De Bruycker. Helaas kan ik het niet terugvinden op het net. Ik zag het ooit op een tentoonstelling en vond het standpunt buitengewoon indrukwekkend.

 8. Ik wist al langer dat Gent top was. Daar heb je eigenlijk geen NG voor nodig. Jij laat het ons ten overvloede nog eens prachtig zien.

 9. Prachtige foto’s van een inderdaad prachtige stad. Mijn dochter had in spetember kunnen gaan studeren in Gent of Hasselt. Het is Hasselt geworden. Dichterbij voor ons, maar soms denk ik ook wel eens stilletjes.. jammer. Maar Hasselt is beslist ook een hele leuke stad die ik nu ook beter leer kennen.

 10. Ah, Gent promoten, dat kan ik me best voorstellen. Ik ben er zelf slechts één keer een dag geweest, tijdens een personeelsuitje, maar wat ik ervan gezien heb (en nu zie van jou) lokt het best om nog eens te gaan.

 11. En de gentenaars zijn ook nog gezellige mensen, want ik ken hier een paar uitgeweken strop’s en die zien het leven door een roze bril
  In mijn ogen ook een de prachtsteden, net als brugge, maar zoals gezegd,ietsje te Bokrijks…

 12. En je eert de stad inderdaad met wat TOP shots.
  De eerste is subliem, goede hoek en schitterende hemel.
  Maar die van de twee liggende dames kan mij ook bekoren, getuigt van de relaxe sfeer die de stad bij mij nalaat.
  Die van de fietsende dame in het graffitisteegje kan mij ook bekoren, lekker zomers.

 13. Het ziet er idd schitterend uit, ben er helaas nooit geweest.
  Maar heel mooi, die straatjes en mooie geveltjes en water in de stad, ben ik gek op, vind dat zoveel sfeer geven.
  Toch eens heen gaan als ik in Brabant ben voor een paar dagen.
  Is van hier uit te ver.
  groeten

 14. Een prachtige reeks van Gent! Het lijkt inderdaad een prachtige stad. Ik wil er nog altijd eens naartoe om ook foto’s te nemen. Wie weet in 2009! De beste wensen voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: