Wildlife in Belgium (2)

 egel-01

Enkele weken geleden op weg naar huis werd mijn aandacht getrokken tot dit egeltje dat aanstalten maakte om de weg over te steken. Alle daarmee gebonden risico’s indachtig stopte ik onmiddellijk en als gewetensvolle natuurliefhebber heb ik gedurende ettelijke minuten deskundig het verkeer geregeld. Het beestje mag me super dankbaar zijn! ( geen enkele auto is gepasseerd, maar dat geheel ter zijde…)

Als wederdienst wou ik op z’n minst enkele natuurplaatjes. Toen ik echter met m’n camera op  snuitniveau kwam, kromp hij natuurlijk meteen in elkaar en hield de ogen stijf dicht. Een halfdood egeltje oogt niet echt commercieel en na enkele weg-terug, weg-terug pogingen hield ik het bijna voor bekeken. Bijna, want in de auto dacht ik aan mijn laatste sandwich met lekkere hesp! Zou zo’n egeltje bezwijken voor een mals hapje? Even later hield ik een stukje sandwich mét hesp voor z’n neusje en ja hoor… het diertje mag nog zo onderhevig zijn aan allerlei instincten, voor een mals stukje vlees werd gretig een uitzondering gemaakt. Oogjes gingen open en ik kon eindelijk aan de slag!

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

23 gedachten over “Wildlife in Belgium (2)”

 1. wat een SCHOOOOOON verhaaltje, Koen… Snif… 😉
  nee alle gekheid op een stokje maar het geef in dit geval het beeld een meerwaarde als je er zo the making of” bij vertelt 🙂
  Qua compo tof. Die traktor achteraan heeft wel iets dreigends… of is dat jouw wagen? hihi

 2. Humoristische beschrijving Koen, ik lig in een deuk hier! 😉 Een geweldig standpunt en door de tractor in de verte een heel sterk beeld over de kwetsbaarheid van zo’n egeltje. Perfect, kan zo als poster gebruikt worden voor een egelopvangcentrum!

 3. koen …. je hebt hem toch wel aan de kant gezet hé…. na de shoot,
  ik zit een beetje in een dip,en dit soort verhalen,….. zetten de sluizen open…. i’m sorry
  wat is dat toch dat er 822 egeltjes elke dag dood gereden worden:-(
  ik vind het vreselijk…

  Nu had ik speciaal voor de gemoedstoestand van m’n lezers dat eerste zinnetje met dat vreselijke getal meteen weer verwijderd, maar jij ziet het waarschijnlijk helaas nog staan in je feed reader…
  Dat getal is inderdaad wel jammer, maar het wil in ieder geval wel zeggen dat het diertje nog steeds in grote aantallen voorkomt. En wees gerust…dit exemplaar heb ik met eigen ogen het veld zien inkruipen

 4. Ja egeltjes hebben het zwaar. Niet alleen in het verkeer trouwens. Ze blijven ook vaak hangen in die mooie hekken die we om onze huizen zetten. En hoewel je ze niet echt kunt aaien hebben ze wel een heel vertederend uiterlijk. Zeker hun snuitje, zo ook bij deze. Jammer dat jij nu honger hebt gehad op de terugweg, maar je hebt wel een pracht van een plaatje. Die trekker op de achtergrond laat ook precies zien waar het om gaat!!

 5. Prachtshot, dat standpunt doet het hem, en bijzonder scherp.
  Zou toch eens op zoek moeten gaan naar een betere lens, zal eens zien als ik de exif ervan kan vinden

 6. 822 per dag is vreselijk eigenlijk, gelukkig is er al eentje minder op die lijst.
  Prachtig shot koen, mooie diepte!
  Ja die beestjes kan je ze eigenlijk met alles verleiden.
  Eén nadeel van die diertjes, is dat ze vol zitten met luizen en bacteriën
  en dat ze ziektes overbrengen, dus niet aankomen !
  Gr.
  P-TER

 7. Dierenliefde doet mijn hart sneller kloppen Koen.
  Afgelopen week hebben de machinist en ik ook 10 minuten vertraging gemaakt met onze trein omdat er een hond voor onze trein uitliep.
  Doorrijden konden wij allebei niet over ons hart verkrijgen.
  Na uitleg hadden de reizigers er gelukkig ook begrip voor.

  Houdoe

  ps natuurlijk is je foto prachtig.

 8. Ik heb fotogeniekbelgie.wordpress.com gevonden via startpagina Geweldig gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een template gebruiken.
  Hoe heb je dit gemaakt?

  Groetjes,
  Deb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: