Camouflage 4

Een goed camouflagevoorbeeld bij sprinkhanen is bijna per definitie een rommelige en bijgevolg lelijke en amper voor publicatie vatbare foto…

 Daarom vandaag twee foto’s!

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

31 gedachten over “Camouflage 4

 1. Die eerste is heel geschikt om te laten zien hoe goed ze in camouflage zijn en hoe moeilijk ze het ons maken om ze netjes op de foto te krijgen! 😉 Die tweede oogt een stuk rustiger en is ook een mooie vorm van camouflage, zon’ sabelsprinkhaantje zie ik liever voor mijn lens 😉
  Trouwens, het is de moeite om eens naar deze macrofoto’s te kijken http://www.onexposure.net/?member=8090&marta- Bijna niet te geloven dat ze deze foto’s maakt met een Konica Minolta Z10 en DCR 250 voorzetlens … je weet niet wat je ziet, mij de zakt de moed ervan in de schoenen 😉

 2. de chaos en camouflage in de eerste foto steken schril aft tegen het harmonieuse geheel van de tweede fot, die ik erg mooi vind, de tinten en de cadrage zijn gewoonweg prachtig!
  Super !

 3. Ze zijn beiden verbazend knap. Natuurlijk is de tweede iets aansprekender vanwege de kleur, maar ze laten goed zien hoe de camouflage bij deze dieren werkt. Iedere keer valt me weer op dat de stand van hun ogen zo is dat je altijd denkt dat ze je in de gaten houden. Ze hebben je wel door hoor Koen!!

 4. Het zijn op hun eigen manier alle twee heel mooie en knappe foto’s.
  De eerste vanwege het rommelige karakter en de tweede van de rust die er vanaf straalt door de mooie kleuren.

  Houdoe

 5. Door omstandigheden ben ik even niet hier op jouw Blog geweest…en ik weet nu echt niet meer waar te beginnen. Koen, wat een indrukwekkende beelden heb je hier in mijn afwezigheid “even” neergezet….en dat tussen al je drukke werkzaamheden door! Compliment voor zoveel toewijding en kunde! Natuurlijk, jouw landschappen zijn al gekend maar dit is toch een nieuw fenomeen! Blijf beiden met veel plezier doen, dan blijft er hier nog lang en veel te genieten!

 6. Zoals je zelf al zegt is de eerste natuurlijk wat rommelig maar daardoor bijft de sprinkhaan wel mooi gecamoufleerd. De vorm van het beestje gaat mooi verloren in de “rommel”. De tweede is ook mijn favoriet door de scherpte, de compositie en de mooie kleuren in de achtergrond.

 7. Mooi om zo de verschillen te zien! Heb je bij de 2e foto de foto bewust geroteerd of was het een liggende foto?

  Het was een liggende foto. Wel mogelijk dat ik ter plaatse al schuin gefotografeerd heb

 8. De eerste daar verdwijnt hij in de ‘rommel’ en foto twee ia ‘gewoon’een juweeltje die denkt nog een klein sprongetje en ze zien mij ook niet meer.

  Fijn weekend

  Gr. Frans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: