Boomklever

Momenteel kom ik er niet toe om dagelijks een berichtje te plaatsen. Wel wat jammer want regelmatig bloggen is misschien wel tijdrovend, maar toch inspirerend. De oorzaak is een nieuwe grote opdracht waarvan ik de resultaten na de publicatie (begin januari) wel zal bundelen in een nieuwe reeks. Veel kan ik er niet over kwijt tenzij dat het project in het verlengde ligt van ‘Fotogeniek Belgie’. Bijna dagelijks trek ik er dus op uit met de auto en de fiets en worden de regendagen benut voor het verwerken van al het materiaal. De achterstand loopt op, je kent dat… Mijn archief wordt dezer dagen serieus aangevuld en dikwijls ook met beelden die niet onmiddellijk met de opdracht te maken hebben. Zo kon ik enkele dagen geleden eindelijk eens een mooie foto nemen van de boomklever. Met een vluchtig geïmproviseerde ‘schuilhut’ en een heel trukenarsenaal kon ik in de bossen van de Ardennen een reeks beelden nemen van dit prachtig vogeltje in z’n typisch ‘kleef’houding.

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

27 gedachten over “Boomklever”

 1. Dat is een prachtige boomklever, helemaal zoals ik ze bijna dagelijks zie in de eikenbomen die voor mijn balkon staan. Grappig dat die vogels razendsnel langs de boomschors naar beneden kunnen lopen en, soms als een specht, de insecten “wakkerschudden” door flink te kloppen.
  Koen, een supermooie foto!

 2. HEEL knappe foto, Koen. Zaterdag ll. was ik in Parc Paradisio en kon daar ervaren dat dergelijke foto’ nemen niet van de poes is. Welk objectief/camera heb je trouwens hiervoor gebruikt?

  Nikon D300 met Sigma 70-200mm F2.8 op 200mm stand en F 6.3 ISO 400 met statief
  Ik stond op minder dan drie meter…

 3. Het is ook goed om af en toe eens rustig aan te doen, op een gegeven moment loop je jezelf voorbij en ga je jezelf verplicht voelen om wat te posten op zo’n dag. Althans dat heb ik in het begin gemerkt…
  Maar als jij dan ook weer wat laat zien dan is het ook direct weer heeeel erg mooi. Deze foto vind ik in ieder geval erg gaaf!

 4. Dit is waanzinnig mooi. Te meer, daar ik veel in de bossen vertoef, vele vogels hoor maar er amper één met het oog waarneem en ALS dat al zo is, dan is ie verdwenen op het moment dat mijn hand naar de camera gaat. Geweldig, deze plaat van een bijzonder mooi vogeltje

 5. Knappe foto. Bij mij zitten ze ook wel in de bomen en ik heb het al eens geprobeerd om ze op de foto te zetten. Een uur met mijn telelens op een stoeltje en maar proberen. Ze waren mij veel te snel, maar jou is het prachtig gelukt. Het is alsof hij even voor je poseerde en toen vast snel weer verder ging.

 6. Ik heb bewondering voor de mensen die het geduld kunnen opbrengen om te wachten, tot het geschikte moment zich voordoet zo’n foto te maken. Dattie mooi is, is al 26 keer voor mij gezegd, dus da’s niks nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: