De zomer komt eraan!!

Op onze nationale feestdag toch nog eventjes komen piepen want ik leef nog

sprinkhaan 03

Hugh, ben ik dat?

Morgen wordt het naar ’t schijnt een stuk warmer en zonniger! Dan kunnen we eindelijk weer eens op zoek gaan naar mooie plaatsen in ons landje! Geniet er van!

sprinkhanen 17

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

33 gedachten over “De zomer komt eraan!!”

 1. Geweldig vooral die tweede is een foto vol humor! Mooi belicht tegen die blauwe hemel. Die macrolens heeft echt geen geheimen meer voor je. Veel plezier vandaag en feest ze!
  @Ben heel tevreden over m’n nieuwe site, ook leuk dat het zo’n internationaal publiek is (ja, ook Belgen 😉 ) en alleen uit fotografen bestaat. Tja, en die ene foto per dag …. nu moet ik toch af en toe de knoop doorhakken (kan heel moeilijk kiezen tussen foto’s) of er gewoon een serie van maken :)))

 2. Knappe beelden die ons inderdaad doen verlangen naar beter. Steeds meer evenementen moet ik laten schieten door het slechte weer, het mag eindelijk eens ophouden hoor.

 3. Ik ben blij, dat je het nog eens zegt, Koen, want het ziet er hier nog niet naar uit, maar morgen dus…beloofd is beloofd he ? Mooi gefotografeerd, Koen, deze sprinkhaan. Ik vind het hele ingenieus in elkaar gezette beestjes

 4. ohhh koen dat zou heerlijk zijn:-)
  want het is koud,

  maar ik moet nog zóveel doen in mijn nieuwe huis en ik weet zeker dat ik het niet koud daar zal hebben…
  28 graden zegt de weerman :-))

 5. De zomer zal zich een maandje mispakt hebben. Het werd wel stilaan tijd dat we wat zon zagen.
  Mooie foto’s en het onderschrift maakt ze echt af!

 6. Gezellig dat je er weer ff bent, en hoe.
  Wat een mooie foto’s vooral de tweede.
  Hoop dat je veel mooie serie”s kan maken met het mooie weer.
  Geniet ervan !!!
  groeten

 7. Jouw macro’s bkijven fantastisch. De eertse twee vind ik het mooist vanwege de schaduw effecten op de blaadjes. Alsof het beestje naar zichzelf kijkt.

 8. de eerste foto vind ik leuk… zo van hier ben ik dan… zorg dat ik er ‘schoon opsta’
  en dat is dan ook gebeurd, mooi toch macrofotografie!
  Ps: wat betekent een 100mm macrolens, of wat kan je daarmee doen, (buiten foto’s nemen natuurlijk) of anders gezegd welke mogelijkheden biedt zo’n lens…?
  mvg
  lamp

  Een macrolens is, zoals je wellicht weet, geconstrueerd om tot zeer dicht bij het onderwerp te kunnen fotograferen zodat je insekten, bloemen enz op ware grootte (1/1) kunt weergeven. Nu heb je verschillende brandpuntmogelijkheden bij macrolenzen: 50mm, 90mm,100m, 150mm, 180mm… Ze hebben allemaal dezelfde vergrotingsmaatstaf, maar bij een 180mm kan je verder van het onderwerp staan als bij een 100 mm. Dat kan een voordeel zijn bij schuwere insekten zoals vlinders. Die zijn met een 100mm moeilijk te fotograferen omdat ik tot op enkele centimeters nader. Een 100mm heefr dan weer het enorme voordeel dat die een stuk kleiner (en handiger) is dan een 180mm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: