Fotomodellen gezocht voor cover Knackboek: De resultaten!

Onlangs liet ik hier nog via een berichtje weten dat ik fietsers zocht voor de cover van een wandel- en fietstochtenboek van Knackmagazine. Uiteindelijk heb ik ter plaatse nabij de Durmemonding van een 10-tal groepjes foto’s gemaakt. Op het eerste zicht heel simpel, maar dat is het geenszins! Alles moet kloppen: geen al te harde contrasten, goede achtergrond (plaats voor tekst), uiteraard een goed scherpte, maar bovenal vrolijke goedlachse spontane mensen! Zeker bij groepjes van meer dan twee personen is er altijd wel iemand die met de ogen knippert, niet in de juiste richting kijkt…enz. Uiteindelijk ging het prima; Iedereen werkte enthousiast mee en er werd meermaals op en af gefietst 😉 Hier zie je enkele (crop)beelden waarbij ik vooral getracht heb om de verschillende doelgroepen te portreteren. Uiteindelijk heeft de laatste foto de cover gehaald. Het boekje van Knack ligt momenteel te koop bij de dagbladhandelaars.  Binnenin vind je ook nog 85 foto’s ( 2/3) uit mijn hand, je mag raden welke. De afdrukkwaliteit kon wel beter, maar het geheel oogt wel mooi en de layout is zeer verzorgd.

En de winnaar is… 😉   Onderstaan beeld van twee sympathieke jonge koppels! Het Knackboekje kan je vanaf vandaag vinden bij de dagbladhandelaar. De foto’s komen soms wat flets over, maar het is wel een practisch boekje met een mooie vormgeving.  Aan iedereen: bedankt voor de bereidwillige medewerking!!

 

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

13 gedachten over “Fotomodellen gezocht voor cover Knackboek: De resultaten!”

 1. leuke resultaten, ik heb een abonnement bij Knack dus zal ik het resultaat kunnen bewonderen… nog even wachten tot woensdag dus!

  Raar dat je die nog niet ontvangen hebt want de boekjes liggen nu al in de winkel.

 2. Moet leuk geweeest zijn om te doen. Moest je dan telkens ook vragen om de documenten te ondertekeken? Wat een werk man als dat zo is.
  Ik vind foto 4 en 5 toch ook wel heel knap hoor.

  Ik ga eerstdaags alvast naar de “gazettewinkel”.

  Ja hoor, Iedereen die ik fotografeerde heeft z’n handtekening gezet op een documentje

 3. Zozo, je bent behoorlijk in de weer geweest!
  Een verscheidenheid van impressies, de één nog mooier dan de andere.
  En dan al die administratieve rompslomp…
  Enfin, Knackmagazine zal heel tevreden zijn!

 4. Dit vind ik nu altijd het moeilijks,
  kiezen welke foto.
  Ik denk dat je de juiste keuze gemaakt hebt.
  Maandag zal het boekje hier wel in mijn bezit komen.
  Fijne ZONdag.
  Gr.
  P-TER

 5. Denk dat ze allemaal wel voor publi. geschikt zouden zijn, zelf zou ik kiezen voor het gezinnetje van foto twee, daar straalt het plezier vanaf met zoveel zeggingskracht.
  Mooi man.

 6. Leuke foto’s! Goede serie 🙂 Het enige wat ik..maar dat is altijd lastig..anders zou doen is de kleding van de mensen op de laatste foto iets wat laten verschillen. Nu is de kledij vrij donker en redelijk het zelfde. En bij ‘koppels die de zelfde kleren aan hebben en fietsen’ krijg ik altijd een beetje een hopeloos gevoel. Gelukkig zijn het nog geen 65+ers 😉 Anders was het zo cliché…

  Maargoed nog even over de foto’s, ik vind het leuk dat de modellen je aankijken. Het heeft iets realistisch alsof je als bezoeker niet alleen naar de fietsende mensen kijkt, maar er ontstaat een soort interactie. Doordat ze je lachent aankijken is het net alsof ze je groeten.

  Leuk gedaan!

 7. Koen, de brochure zat niet bij de Knack van vorige week, maar wel een bon om voor een verminderde prijs het boekje af te halen… 😉

  De fotografen moeten ook betaald worden, hé 😉 De afdrukkwaliteit kon beter, maar het is wel een practisch boekje met een mooie verzorgde layout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: