Vogels langs de Maas in Visé (5)

Uiteraard zie je langs de Maas vooral de courante watervogels zoals diverse eenden, ganzen, koeten, enz. Bijzonder evenwel is dat aan de rand van het schiereilandje in Visé verschillende futenkoppels nestelen. Ook al een vogelsoort die de laatste jaren aan een enorme opmars begonnen is in heel België.  Hier maakt een koppeltje elkaar het hof.

vogels fuut

Dit beeld is iets minder scherp dan de vorige beelden, maar dat ligt misschien aan het bewegend onderwerp. Al bij al gaf deze fotosessie langs de Maas met de nieuwe 70-300mm VR van Nikon een bevredigend resultaat. Op f5.6 is de scherpte niet optimaal, maar vanaf f6.8 en zeker f8 zijn de resultaten echt wel goed. De 300mm 4.0 die nog op m’n lijstje staat is allicht nog beter, maar de 70-300mm is zeker en vast (mede dankzij het geringe gewicht) een aanrader voor lange trektochten. En daarvoor heb ik de lens aangeschaft.

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

19 gedachten over “Vogels langs de Maas in Visé (5)”

 1. Super! Het is zo leuk als je zoiets treft en het vast kunt leggen. De reigers zijn ook prachtig. Bij ons staat er één bij elke slootkant en vissen ze ook nog eens de tuinvijvers leeg.

 2. Een uitmuntend beeld, hier zijn die kerels, zeker door mij, nog niet gezien.
  Mooie volels zijn het wel, exoten, dacht ik.

  Zeker geen exoten. Futen zijn wel degelijk inheemse vogels.

 3. Hoi Koen…

  Ik ben terug van weggeweest…

  Ik zie weer fantastisch fotowerk en scherp en mooie composities en dat allemaal met een Nikon… Suggestie: misschien moet je eens een tijdje met een Canon uitproberen..? En eerlijk uw ervaringen meedelen (zou mij alvast bijzonder intereseren). In tussen heb je zeker ook al gemerkt dat je mijn website adres kan vinden op mijn blog…?

  mvg

  Lamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: