Vogels langs de Maas in Visé (4)

De blauwe reiger. Het is ooit anders geweest, maar tegenwoordig zie je ze overal en zijn ze een stuk minder schuw dan pakweg 20 jaar geleden. Ze zijn de laatste jaren ook iets talrijker aanwezig in Wallonië waar de reiger vroeger eerder een zeldzame gast was. Dus ook in Visé kan je hem gemakkelijk fotograferen met een 300mm.

reiger 135

Nikon 70-300 mm VR:  300mm – 6.3 – iso 250 – 1/640sec

reigers 02

Nikon 70-300mm VR: 300mm – 6.3 – iso 250 – 1/2000 sec

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

23 gedachten over “Vogels langs de Maas in Visé (4)

 1. Bij komen ze mijn vijver leeg eten, de grootste eerst.
  ‘k Zie dat die nikon 70-300 mm lens overal in promotie staat.
  Zal deze namiddag eens gaan informeren.
  Je maakt er pareltjes mee.
  Gr.
  P-TER

 2. Kijk, dit is nog een voordeel van een weekje weg. Tiendubbel genieten van alle prachtige logjes, die je gemist hebt. Waanzinnig mooie foto’s, Koen. En de Bijlgans, ja, erg agressief, maar ik vind hem zo mooi. Overigens begin ik steeds meer mooie ganzen te ontdekken, waaronder de Brandgans.

 3. Reigers, ze hebben me altijd gefascineerd. Geregeld kom ik ze tegen op onze fietstochten. Hoe jij ze vastlegt dat is kunst. Ik laat me graag door jou inspireren jouw blog is een fantastische ontdekking.

 4. Koen,

  vogels langs de Maas is een mooie serie geworden.
  Vooral de foto van de Nijlgans die een eend opjaagt is een schoonheid geworden door de aktie die het plaatje uitstraalt.

  Houdoe

 5. Hij staat er statig op, precies zoals hij is. Je ziet ze hier veel zelfs in mijn kleine postzegeltuintje! Maar mooi op de foto zetten is weer iets heel anders dat is mij nog niet gelukt.

 6. Prachtige dieren vind ik dat! Zo sierlijk! Je ziet er hoe langer hoe meer. Helaas moeten die ook gevoed worden… Hier komen ze zelfs tot in het stadscentrum, ik heb er al betrapt aan het Erasmuspad. En onlangs zat er eentje op 20 m van mijn voordeur te wachten tot zijn eten voorbij zou zwemmen.

 7. sierlijke vogel.
  De eerste foto ziet er een beetje te “blauw” uit.

  Hij heet dan ook niet voor niets de ‘blauwe reiger’ 😉 Door het hevige schaduw-licht contrasten in het beeld moest de witbalans natuurlijk ergens wel een compromis stellen en werd het blauw wat heviger in de donkere partijen. Ik vond het wel mooi, maar ik heb nu toch enkele aanpassingen doorgevoerd. Misschien zijn de kleuren nu wat realistischer. Je mag wel niet vergelijken met het tweede beeld waar de reiger in volle zon staat.

 8. Dag Koen,
  Op foto 1 doet hij zijn naam eer aan. Prachtige foto!
  Zonder overigens iets tekort te willen doen aan de 2e.
  Prachtige vogel.
  Fijn weekend.
  gr.
  Ton

 9. * Ik ben blij dat je trouwens ”Visé” zegt, dat Wezetten-gedoe mag ik niet graag. Reigers zijn denk ik toch niet zo sierlijk hoor…, zeker als je ziet hoe stuntelig ze soms beginnen te vliegen 😉 …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: