32 gedachten over “Vogels langs de Maas in Visé (1)

 1. Deze prachtig gekleurde eend (want het is géén gans in tegenstelling tot zijn naam) komt hier in de woonwijk heel veel voor en doet het prima. In Nederland is hij vogelvrij verklaard en mag hij afgeschoten worden. Je hebt het gezin er mooi opgezet!

 2. het is waar koen,
  ik denk dat de nijlgans een probleem gaat worden in nederland en belgie, maar mooi zijn ze wel en zeg nou zelf je wilt toch ook graag daar wonen waar het gras groen is:-))

  mooi foto’s koen

  groetjes
  klaproos

 3. Schitterend vin de gans al heel mooi,maar met die kleine pluizenbollen erbij…wat ontzettend lief en mooi scherp op de foto gezet.
  Zag hier de gecropte versie ook leuk gedaan.
  Gezellige avond en groetjes

 4. Gigantisch mooi! Nijlganzen heb ik hier nog niet gezien, maar dat kan aan mij liggen ik ben niet zo’n vogelaar (meer). Het is hier echt een ooievaarsland geworden, mede dank zij de vele nesten op palen. Het is hier ook hun natuurlijk voedselgebied: moerassige weilanden met veel struikgewas en genoeg hoge bomen. Ik sta verwonderd over de scherpte van je foto.

 5. Ik dacht dat de Canadese ganzen een bedreiging aan ’t worden waren?
  Mooie foto met die kleintjes er bij!

  De Canadese ganzen vormen inderdaad ook een bedreiging, maar zijn gelukkig wel lang niet zo agressief als de nijlgans. Al die inwijkelingen zijn hoe dan ook een probleem voor de inheemse fauna, maar brengen wel kleur in de natuur…

 6. Schitterend op de foto gezet Koen, wat een gave DOF. Prachtig gekleurde ganzen vind ik dit en in je foto kun je mooi de kleuren bewonderen. Echt een superfoto met dat klein grut erbij!

 7. Reactie op bestelling macrolens:
  Ik hoop voor je dat die lens snel komt.
  Want het is leuk om er mee te spelen,
  en de onderwerpen liggen nu voor het oprapen.
  Bloemen, beestjes, vanalles dus.
  maar in het begin moest ik wel veel oefenen hoor
  het is nog niet zo gemakkelijk als dat het er uit ziet
  Veel plezier met je lens en ik hoop dat het bevalt!
  Als je het eenmaal onder de knie hebt,
  dan ben je verslaafd!!….aan macro…haha

  Groetjes Marrie

 8. Schitterende foto. Superscherp, en een fantastische onscherpe achtergrond.
  Hier op Texel is momenteel veel ophef over de Rotganzen (een bepaald soort), die veel overlast bezorgen ,en waarvan er nu een paar duizend gevangen en gedood worden. Dit tot grote woede van diverse natuur-instanties. Maar de rechter heeft beslist dat het in het algemeen belang, toegestaan is. Zij worden verwerkt in diverse heerlijke Texelse produkten, dus is hun leven niet zinloos geweest.

 9. Mooi werk, en tevreden van je lens ?

  Ik ben zeker niet ontevreden. De foto die ik hier toon is zeer scherp, maar ik heb hier gebruik gemaakt van een iets kleinere opening (7.1)
  Op 300mm 5.6 is de scherpte niet optimaal (ik ben wel super kritisch) Dus ga ik de lens vooral gebruiken bij heldere dagen en zoveel mogelijk op 7.1 en liefst opening 8.0 en indien het niet echt nodig is tot max 250mm

 10. Ik heb deze nijlgans (een koppel) heden, Paaszondag, 23 april 2011 gespot bij mij in de Damweg te Moerkerke-Damme (Belgie) ronde 9 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: