Visé

Enkele dagen geleden toerde ik nog eens door de Voerstreek voor nieuwe landschapsbeelden. In de namiddag had ik een reportage in Luik gepland en dan passeer je het stadje Visé 

Son Ile Robinson … ‘hebben we dan toch een eiland in Belgie ?’ dacht ik. Enfin, een reden om de wagen te parkeren langs de Maas en wat rond te neuzen. Het eiland ( in de Maas dus, ja) stelde zo niet veel voor. Het stadje biedt wat mogelijkheden voor de fotograaf (zeker de omgeving met de mijnterrils ! ), maar echt fotogeniek is het centrum zeker niet.

Zoals in vele Waalse steden zie je hier en daar dat zuiders tintje…

Maar dit is ook typisch… het (mooie) stadhuis met rakelings ernaast de spoorweg en de autostrade…

Echter!! Naast Ile Robinson is er ook nog een schiereilandje dat gevormd wordt door een zijkanaaltje die naar het Albertkanaal leidt. Je kan er de jachthaven van Visé bezoeken, maar heel bijzonder vond ik de gavarieerde fauna die zich daar op dat eilandje gevestigd heeft!!

Een ideale gelegenheid om eindelijk eens uitgebreid de nieuwe 70-300 mmVR van Nikon te testen! Hieronder zie je een foto (een SERIEUZE CROP om het spannend te houden, rara…)  van een bijzondere inwijkeling die zich de laatste jaren meer en meer laat zien in ons land. Met hoogstwaarschijnlijk hevige voor – en tegenstanders. Meer daarover de volgende dagen in een minireekske  😉

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

14 gedachten over “Visé”

 1. en je weet toch dat er in terkamerenbos ook een île robinson is hé
  en de laatste is mijn favoriet ja naar het schijnt worden deze een echte plaag maar mij stoort het niet!

 2. Die inwijeling is volgens mij een Egyptische gans. Je ziet ze aan het meer van Rotselaar ook soms tegenwoordig. Maar je nieuwe lens is fantastisch scherp. Je zult wel genieten van de imagestabilisatie. Schattige foto ook.

 3. Mooie beelden heb je daar gemaakt! Ik moet dringend ook nog eens de taalgrens over steken. Het is al veel te lang geleden dat ik daar nog eens geweest ben. (laatste keer was Charleroi, ook niet echt een toonbeeld van schoonheid)

 4. Is het een nijlgans? Ik ben benieuwd hoe de 300mm je gaat bevallen. De Tamron 90mm bevalt mij prima en ik wil nu nog een lens aanschaffen maar ik vind het erg moeilijk een keuze te maken. Wie weet wordt het toch een flinke zoom zoals jij nu hebt aangeschaft inplaats van een groothoek. Fijne zondag!

 5. dat weet ik te liggen dat eilandje:-))

  ik zie dat de meesten al geraden hebben om welke vogel het gaat..

  mooi die 2e foto koen, en ben je blij met je lens??
  groetjes
  klaproos

  Ik ben zeker niet ontevreden. De foto van de nijlgans met kleintjes die ik in het volgende logje toon is zeer scherp. Maar daar gebruik ik toch al een iets kleinere opening (7.1)
  Op 300mm 5.6 is de scherpte niet optimaal (ik ben wel super kritisch) Dus ga ik de lens vooral gebruiken bij heldere dagen en zoveel mogelijk op 7.1 en liefst opening 8.0 en indien het niet echt nodig is tot max 250mm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: