Parc Paradisio

Ik ging er nochtans geen dierentuinreeks van maken, maar na Planckendael en de zoo van Antwerpen (laatste bericht per ongeluk verwijderd…en terug geplaatst) wou ik toch even stil staan bij Parc Paradisio in het Waalse Henegouwen. Wil je je écht uitleven als fotograaf, dan moet je daar heen!! Alleen al het decor ( overblijfselen van de oude cisteriënzerabdij!) loont de moeite, maar daar bovenop kan je op vele plaatsen gewoon tussen de dieren lopen. Ik zou er een reeks over willen maken, maar voorlopig beperk ik mij tot de lemuren die op een apart eiland leven en die je zelfs zou kunnen aaien.

Hier in de typische zonnebaadhouding…

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

14 gedachten over “Parc Paradisio

 1. Mooi is dat als de dieren los lopen en niet in kooien zitten, hier bej dat in Emmen ook. Die ringstaartmaki’s vind ik zo leuk, alsof ze zeggen: Komaar op zon!

 2. Die eerste ziet er inderdaad heel aaibaar uit, maar zou ’t niet willen uitproberen 😉 Mooie foto’s van de maki’s, maar is die eerste er ook eentje dan? Die laatste is leuk, met uitgespreide pootjes zoveel mogelijk zonnestralen vangen! Fijn weekend!

 3. Ik zie dat sommige van de dieren de bontjas nog aan hebben…hahaha
  Mooie foto’s weer van deze dieren.

  @Koen: Feeds??? Het lijkt een beetje dom (en dat ben ik ook wel misschien)
  Maar ik lees er wel eens over in mijn log dat je dat kan instellen enzo, maar heb daar nooit iets mee gedaan, dus ik zou niet weten wat mijn feeds adres is, kun jij me wijzer maken misschien?
  PS: bedankt voor je geweldig mooie compliment voor mijn foto’s, ik moest ervan blozen, maar het is leuk als andere mensen er ook van genieten.

  Groetjes Marrie

 4. Ze zijn best fotogeniek, die lemuren. Een bezoekje aan de dierentuin staat bij mij de komende week op het programma. De Tamron ga ik eens uitgebreid uittesten in de vlindertuin, daar waait het in ieder geval niet! De wind is het grootste probleem bij macrofoto’s in de vrije natuur en ik mis de VR van de Nikon. Erg vast ter hand ben ik niet. Oefening baart kunst, zal ik maar zeggen. Prettig weeken! Janneke

 5. Koen, je serie over de dierentuinen is prachtig. Vooral de eerste (Zoo van Antwerpen) en de maki’s op de laatste foto zijn schitterend.
  Maak er een fotografisch mooi weekend van.

  Houdoe

 6. Die eerste foto is subliem: die ogen!
  Ik ben er nog nooit geweest, wel al in zo’n park geweest in ’t zuid-westen van Engeland.
  Maar al veel goeds gehoord over Paradisio.

 7. Lemuren, prachtige dieren met een fotogenieke snuit (ogen). Moet je die ogen zien in die zwarte kop. Wel bijzonder dat er verschillende soorten te zien zijn, vaak zie je alleen de ringstaartmaki. Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: