Antwerpen (4)

 

Toch wat uitleg over het vorige portret…

 

 

 

 

 

 

Normaal gezien trek ik de stad in om overzichtsfoto’s te nemen van monumenten, pleinen, gezellige straatjes, enz… kortom, commerciële platen voor diverse uitgeverijen. Om de nieuwe lens uitgebreid te testen had ik dit keer zin in wat straatportretten.  Dit ruige trio kwam ik tegen op de Groenplaats en ik vond dat ze allemaal gezegend waren met fotogenieke koppen. Na een kennismaking kreeg ik te horen dat het straatmuzikanten zijn. De kerel links is een Schot, de middelste een Belg en de kerel rechts komt uit Finland. (ik begin hier precies met een mop 😉 ) Foto’s maken was geen probleem voor hen, integendeel! Hieronder zie je een portretje van elk lid

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

24 gedachten over “Antwerpen (4)

 1. Hele mooie portretten van allemaal. Leuk ook dat dat goed werkt om even een praatje met de mensen te maken. Soms moet je een drempel over hiervoor vind ik wel eens. Maar de resultaten kunen beter zijn als ze niet al te geposeerd gaan doen. Maar dat is hier helemaal niet het geval en dat maakt het heel spontaan. Welke lens heb je gekocht of heb ik dat misschien eerder gemist in je berichten?

  Zie Antwerpen (1) Nikon 17-55mm 2.8

 2. Geweldige platen Koen, ook de kleuruitvoering vind ik zeer geslaagd.
  Je moet wel zulke koppen hebben om dit geslaagde resultaat te behalen.

 3. Ik vind je straatportretten nog steeds indrukwekkend Koen. Ik heb er nog steeds wat moeite mee om over die drempel te gaan. Over de toegang van de Kathedraal moet ik je gelijk geven. Ik en m’n vrouw hebben in het verleden al andere Kathedralen bezocht (oa Reims) en de toegang is dan meestal ook gewoon gratis.
  Over die straatfotografie. Hoe benader jij of spreek jij de mensen dan aan?
  Groetjes.

  Jimmy, in principe is het vrij simpel. Je fotografeert de personen en dan krijg je meteen vragende blikken. Je legt dan uit waarom je foto’s neemt en van het één volgt (soms) het andere. Het is natuurlijk op voorhand inschatten of die personen er open voor staan of niet…
  Of, ik kijk eerst even de kat uit de boom en ga vervolgens enkele andere onderwerpen fotograferen, maar wel duidelijk in hun gezichtsveld. Als het wat meezit krijg je soms een opmerking in de trend van “hé, zou je niet beter ons fotograferen in plaats van die stomme gebouwen!” Moeten ze tegen mij niet zeggen natuurlijk 😉 . Je wordt in ieder geval steeds bekeken want als fotograaf (zeker met een joekel van toestel en lens) val je altijd op. Na een vriendelijk over en weer geknik kom je dikwijls spontaan tot een babbel want velen zijn nieuwsgierig naar de reden van je fotografische activiteiten.

 4. Ja hoor, misschien niet echt commercieel interessant maar geloof me, het gaat je heel goed af. En het levert boeiende foto’s op. Leuk dat je op de blog toch even het economisch aspect terzijde schuift om je andere talenten te tonen.

 5. Mooie portretten zijn het maar deze koppen lenen zich er ook echt voor. Ik durf het zelf niet zo goed, stolen portraits, verder kom ik nog niet!

 6. Even wat postjes tesamen nemen, want het was een drukke week voor mij. De befaamde Nikon 17-55 bewijst zijn kwaliteiten! Die 2.8-objectieven staan nu toch helemaal bovenaan de verlanglijst, ik had ze zaterdag goed kunnen gebruiken (huwelijk in aartsdonkere kerk). De zwart/wit-kopjes hierboven mogen naar mijn smaak zelfs nog wat meer pit hebben, de groepsopname kan dan weer haast als platenhoes dienen 😉

 7. Ik zou er nog wat meer contrast in steken, ze doen mij nu nog wat grijzig aan.

  Tja Hippo…ieder z’n contrast/stijl zeker? Ik hou nu éénmaal niet van doordreven contrasten. Ik hou het liever op ‘pure’ portretten en da’s zelfs de reden waarom ik ook zelden in zwart-wit omzet. Geef mij dus maar het vorig (kleuren)portret van die Schot. Recht toe recht aan, zonder bewerkingen…Nogmaals, contrasten en belichting is een kwestie van smaak én scherminstellingen

 8. Over karakterkoppen gesproken… Zulke spontane straatopnames bevallen me eigenlijk nog meer dan vele studio-opnamen. Je hebt er wat aan en … je doet er ook wat mee (bv op je blog plaatsen)

 9. Leuk dat ze alle drie voor je klaar stonden. Maar hoe zijn deze mannen elkaar tegen gekomen??

  Heb ik niet gevraagd, maar in die branche zijn er geen grenzen 😉

 10. Erg leuk het verhaal bij de “koppen” en inderdaad erg fotogeniek en als “mop” kan het ook tellen, rekening houdend dat ik de linkse Schotse kop als echte Antwerpse kop beschouwde… 😉

 11. Bedankt voor deze portretten! Je hebt wel lef en goede contactvaardigheden nodig om dit soort foto’s te kunnen maken. De Fin ziet er niet als Fin uit, zo zie je maar nooit op vooroordelen afgaan, de middelste ziet er ook niet uit als een Belg, meer een Waal zou ik zeggen (mop 🙂 Prachtig werk, ik hoop dta je het nog veel laat zien!

 12. Blijf ik interresant vinden. Ben er steeds naar op zoek ook. In Kortrijk vindt ik momenteel mijn gading. Mensen wijzen me de juiste plekjes. Mogelijk is het je opgevallen ook dat ik ze ongemerkt maak mijn foto’s. Vanuit de heup, zoals ze dat noemen. Moet ook wel. Sommigen azen naar mijn fototoestel net of het hun het geld oplevert voor de volgende shot. Maar met een beetje oefenen lukt dat aardig. De mooiste foto vindt ik de tandloze. Gewoon voor het verhaal wat ik er in meen te zien.

 13. Helaba den belg; hier die Fin is wel degelijk een Fin zijn naam is Fin The Lonesome Fin (getalenteerde ritme gitarist)
  de schot heet Dave Robertson check Wall Of Swet een band met allure
  en de belg is Oliver Defossez Dea Jean wel degelijk waals bloed maar meer bastaard check
  The Dumpbrothers band met allure

 14. Bedankt voor de info!!
  Als ik eens wat tijd heb plaats ik misschien een nieuw berichtje op mijn blog (met verbeterde versie van bovenstaande beelden) én met link naar hun website. Leuke muziek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: