Het Hallerbos: de zandgroeve (slot)

Ik wou feitelijk stoppen met m’n foto’s over het Hallerbos, maar vermits we nu voor een verlengd weekend staan en er vermoedelijk nog veel mensen het bos gaan bezoeken (blauw zal het nog steeds zijn…) heb ik hier nog een tip voor bezoekers met jonge kinderen. Er zijn er niet veel die het weten, maar midden in het bos is er ergens een oude zandgroeve. Ga er naar op zoek want dit is een waar paradijs voor kinderen! Veel leuker dan een speeltuin! Jammer genoeg heb ik slechts enkele detailfoto’s genomen en kan ik geen algemeen beeld tonen.

Alle beelden van het Hallerbos in deze blog zie je hier

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

15 gedachten over “Het Hallerbos: de zandgroeve (slot)”

 1. Koen, bedankt voor de tip, en voor het verlengde weekend, plan ik misschien wel een tripje naar het Hallerbos, met je mooie reeks heb je me hier wel heel warm voor gemaakt. En met deze bijkomende tip, kan onze oudste alleen maar goe zijn 😉

 2. Nou ja zeg, het lijkt net of je die foto’s hier in nederland in Hattem bij de Leemkule hebt gemaakt, dat ziet er precies zo uit langs de bovenrand. In de kuil zelf staat altijd wat water en is ook een walhalla voor kinderen en honden.
  Dat Hallerbos van jou is iets om te onthouden voor het geval ik ooit nog eens in de buurt zou komen.

  Moet je doen. Let wel, het bos is vooral interessant in de lente. Hoe gek het ook klinkt, maar juist door de enorme hoeveelheid aan boshyacinten is het bos vrij saai in de zomer. Daar waar de boshyacinten groeien is het een kale vlakte met dorre bladeren waar niets in groeit. Omdat het bolgewassen zijn er er amper plaats voor andere planten.

 3. De zandgroeve ligt op het parcours van mijn looptraining, ’t is te zeggen we lopen het paadje helemaal links of rechts ervan. De zandgroeve zoals jij ze hier in detail toont heb ik nog niet van dichtbij gezien.

 4. Das iid leuk om te klimmen en klauteren.
  Jammer dat mijn kinderen al te groot zijn,maar kan me voorstellen dat ze zich er prima zouden vermaken, ziet er heel mooi uit zo.
  Gezellig lang weekend en groetjes.

 5. Zelf was ik nog nooit in het Hallerbos maar het lijkt me wel eens de moeite waard. Jammer dat dit weekend geboekt staat als kuisweekend 🙂
  Mooie foto’s trouwens!

 6. Inderdaad, een leuke plek, die zandgroeve. Onlangs heb ik er lelijk mijn enkel verzwikt. Neemt niet weg dat ik er nog steeds graag naar toe ga. Ze bevindt zich in een minder bezochte hoek van het bos, wat maakt dat je er al eens sneller wild ziet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: