Jachtpaviljoen De Notelaer (Bornem)

Edit 30/11/2017: meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Fotogeniek Vlaanderen_boek 3D

De twee voorgaande foto’s werden dus in dit merkwaardig gebouw genomen!

Dit meer dan 200 jaar oud monument is het voormalige zomer- en jachtpaviljoen van de familie d’Ursel in Bornem aan de Schelde. Het is een prachtig gelegen trefpunt voor de talrijke fietsers die de streek verkennen. Aan de achterzijde is er een gezellig tuinterras middenin de natuur waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Een aanrader voor dit weekend!! Sommigen zullen het gebouw overigens herkennen als decor voor de populaire tv-reeks ‘Stille Waters’ Minder bekend is het unieke interieur, waarover je meer info kan vinden op de website: http://www.notelaer.be/

 

Op de bel-etage is een ‘salon à l’italienne’ ondergebracht, geflankeerd door twee kabinetten.  De twee foto’s die ik in de vorige logjes toonde is een detail van de prachtige plafond- en muurschilderingen van Antoine Platteau.

 

Ook de prachtige parketvloer loont de moeite.

Meer foto’s uit de Scheldestreek: hier

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

22 gedachten over “Jachtpaviljoen De Notelaer (Bornem)

 1. Wat een prachtige serie. Ik heb tegenwoordig niet veel tijd meer om nog dagelijks alles te bekijken. Maar een paar keer per week blijf ik me verbazen over de mooie foto’s die je maakt.
  Wat is België stiekum een mooi land.

  Houdoe

 2. Dat ziet er heel mooi uit daar, leuk om eens binnen foto’s te zien. Vind de parketvloer schitterend, wat zal dat een werk geweest zijn.
  Echt heel mooi dit paviljoen.
  Gezellig weekend en groetjes.

 3. Dat ziet er heel mooi uit daar, leuk om eens binnen foto’s te zien. Vind de parketvloer schitterend, wat zal dat een werk geweest zijn.
  Echt heel mooi dit paviljoen.
  Gezellig weekend en groetjes.

 4. Het gebouwtje doet me denken aan de theekoepels langs de Vecht in onze provincie Utrecht. Wat een luxe in die dagen! We zijn op het moment aan het denken over een andere vloer in de woonkamer en ik liet mijn vrouw Janine de parketvloer zien om te vragen of ze misschien zoiets in gedachten had. Maar we willen het toch eenvoudiger houden want de wasmachine moet ook nog gerepareerd worden :). Prachtig vakwerk, zowel de foto’s als het interieur.

 5. Ik ben vorig jaar aan het kasteel in de buurt op kamp geweest (dat is overigens het kasteeltje waar een deel van Windkracht 10 opgenomen is). Het is echt een prachtige omgeving! Ik denk dat je er bij zonsondergang aan de Schelde prachtige foto’s kan maken.
  Je hebt het gebouwtje trouwens erg mooi op plaat vastgelegd, een dikke pluim hiervoor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: