Het Hallerbos…nu moet je gaan!

Enkele weken geleden heb ik in  dit logje beloofd om jullie op de hoogte te houden wanneer het moment aangebroken is om het Hallerbos tijdens de hyacintenbloei te bezoeken. Welnu, via allerlei bronnen wordt bevestigd dat het eindelijk zo ver is! Hoogstwaarschijnlijk geraak ik er niet dit jaar en toon ik ter illustratie enkele oudere beelden. Je kan als fotograaf alle kanten uit in dit bos:

Je kan gaan voor de klassieke beelden met het echte blauw van de wilde hyacinten

of op zoek gaan naar motieven…

of kleurrijke detais…

of af en toe naar boven kijken! (Lente of herfst?)

Meer foto’s van het Hallerbos: hier!

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

22 gedachten over “Het Hallerbos…nu moet je gaan!”

 1. Kan je er ook niet tegen de avond naar toe? Ik heb vorige week gemerkt dat het warme strijklicht heel mooi is. De contrasten zijn dan ook minder hard.

  Absoluut!! Of heel vroeg in de ochtend. Het licht én de blauwtinten zijn telkens anders naargelang het tijdstip of bewolkingsgraad. Midden op de dag met hevig zonlicht is echt niet aan te raden ! Het lijkt vandaag overigens prima. Ik had er beter naar toe gegaan!

 2. Ik heb eens door de afgelopen week gebladerd, maar dit viond ik toch met afstand de mooiste beelden. Vooral al dat blauw tussen de bomen is schitterend.
  Maak er een fijn weekend van.

  OT: de pupjes zijn eindelijk geboren afgelopen nacht.

  Houdoe,

 3. Heb een 6-tal jaar geleden ook de Hyacinten loop meegelopen. Vrij zwaar parcours maar in, zoals je foto’s mooi aantonen, een prachtig kader. Wie deze loop uitloopt, onafgezien welke afstand, levert een mooie prestatie. Misschien zou dwars door Brugge, die elk jaar begin mei wordt georganiseerd, mooie beelden kunnen opleveren.

 4. Hallo Koen.
  Ik heb weer genoten van je schitterende foto’s, vooral die van het Hallerbos. We hopen deze zomer ook eens Belgie te bezoeken, en hopen dan enkele van deze fantastische plekjes te zien.
  Wat betreft mijn vliegerfoto’s. Als je op mijn Blog, KAPfoto’s, en KAP techniek aanklikt, kun je meerdere foto’s zien. Ook staat er nog een link naar mijn Vliegersite.
  Veel kijkplezier, en ik hoop je binnenkort weer meer vliegerfoto’s te kunnen tonen.
  Een prettig weekend toegewenst.
  Gerard

 5. Hallo Koen, Wat prachtige foto’s weer. Die Blue Bells hyacinthoides heb ik gelukkig ook in mijn tuin staan en gaan nu ook bloeien. Ik vind ze prachtig!
  groetjes, Janny

 6. Och wat mooi, vooral die eerste foto. Met dat lijnenspel met licht en schaduw van die bomen. Vorig rond deze tijd zat ik in Zuid Limburg. Maar dat lukt dit jaar niet. Dus ook geen bezoekje aan dit Hallerbos. Wat zal het er lekker ruiken trouwens.

 7. Prachtige reeks Koen, met oog voor de details uiteraard… met welke lens gekiekt…?
  Enige PH bewerking gedaan …?

  Toevallig ook zo’n reeks genomen deze week… laat maar eten wat je ervan vindt…?

  mvg

  Lamp Hobbyfotograaf

  http://web.mac.com/lamp5
  Lukt het u om mijn website te bezoeken…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: