Nog eens St-Amands

Edit 30/11/2017: meer info over de allernieuwste uitgave: ‘Fotogeniek Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur-en landschapsfotograaf’: Hier klikken

Fotogeniek Vlaanderen_boek 3D

Zondag kon ik nog eens één van m’n favoriete dorpjes bezoeken : St-Amands! Het avondlicht scheen prachtig over het rimpeloze water van de Schelde die daar de grens vormt tussen de provincie Oost-Vlaanderen en Antwerpen

Misschien een leuke tip als je in de buurt bent: parkeer uw wagen op het pleintje bij de veerpont van dit dorp, neem de overzet (gratis) en wandel langs de schelde tot het volgende dorpje Mariekerke, waarvan je op dit beeld in de verte de kerk ziet. Daar kan je ook een veerboot nemen en langs deze kant van de rivier loop je terug tot St-Amands. Een hele korte, maar prachtige wandeling door een uniek stukje Vlaanderen. In beide dorpen heb je bovendien gezellige terrasjes met uitzicht op de Schelde!

Meer foto’s van St-Amands: hier

Gepubliceerd door Koen

www.koendelanghe.com

23 gedachten over “Nog eens St-Amands

 1. Dag Koen,
  Prachtige foto van het inderdaad
  rimpelloze water. Je zou bijna zeggen
  dat het een schilderij is, echt schitterend.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg van dit dorpje.
  gr.
  Ton

  Het wordt geen reeks van St-Amands, Ton. Gewoon elke dag een foto van her en der in afwachting van de volgende reeks (misschien Hallerbos)

 2. Prachtige sfeerfoto, een topper!
  Mogen er rolstoelen ook mee met het veerboot.
  Wanneer is het hallerbostijd?
  Gr.
  P-TER

  @P-Ter: de kade in St-Amands is helemaal nieuw aangelegd en inderdaad toegankelijk voor rolstoelgebruikers! In Mariekerke niet volgens mij (weet het niet zeker). Je kan ook gewoon dezelfde veer terugnemen uiteraard.
  Nog enkele dagen geduld voor het Hallerbos. Het is nu al de moeite, maar de blauwe explosie is voor binnen enkele dagen zoals Daniel ook vermoedt.

 3. ah dat is mijn favoriet plekje ( buiten de zee natuurlijk daar gaat niets boven!)
  en daar heb je de boom met buikpijn hé!
  prachtige streek om prachtige fotos te maken!

 4. Prachtige compositie. Mooie zachte kleuren. Bedankt voor de tip omtrent de korte wandeling. Misschien ga ik er wel eens heen.

  @Koen & P-TER: Ik gok dat het hoogtepunt dit weekend zal zijn. Het bos staat op vele plaatsen al mooi blauw maar gisteren (15/04) waren nog veel bloemtoppen van de boshyacinten gesloten.

 5. Topfoto !

  Echt mooie stad héé ! en niet zo heel ver van waar ik woon
  Als je de foto ziet krijg je echt zin om er heen te gaan

  Super gedaan 🙂

 6. Lijkt me idd een prachtige wandeling en nog lekker even varen ook 🙂
  Mooie foto, zie je niet snel dat het water zo stil is.
  Ik ken het daar helemaal niet, jammer.
  Dank dat je ons het allemaal zo mooi laat zien.
  groeten

 7. Mooi foto met zwachte tinten! Toch wel jammer dat ik mijn eigen land op vlak van toerisme niet goed ken. Dankzij jou Koen leer ik elke dag iets bij! Ik zou die tips moeten bundelen en er dan eens werk van maken om er naartoe te trekken.

 8. Heel aantrekkelijk plaatje en dat een rivier zo rimpelloos kan zijn!!! Facelift? 🙂

  Dat stilstaand water is raar, hé? Ik denk nu plots aan het wisselen van de getijden. Bij vloed stroomt het water landinwaards en bij eb uiteraard omgekeerd, maar daartussen moet er een nulpunt zijn veronderstel ik. Ga ik eens nagaan…

 9. Zoals beloofd heb ik dat stilstaand water eens nagevraagd bij iemand die er toch al iets van zou moeten afweten. Er zijn twee factoren die kunnen meespelen. Vooreerst was er die dag wellicht maar een lichte stroming en ten tweede kan er een soort tegenwind op de stroming hebben meegespeeld. Beide factoren zouden wetenschappelijk kunnen geverifieerd worden. Ook zonder die wetenschap blijft het een klassieker van formaat.

  Bedankt voor de info, Steven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: