Ronde Van Vlaanderen 2008 (3)

Bij het fotograferen word je dikwijls met dilemma’s geconfronteerd. Hier bij de Ronde ook en zeker op de Oude Kwaremont. Ofwel neem je sfeerbeelden en sta je tijdens de doortocht op de slechtste plaats, ofwel neem je minstens een uur op voorhand een ideale positie in.  Ik koos uiteindelijk voor het laatste en zette mij schrap achter een schuin overhangend boompje vlak na de laatste bocht helemaal bovenaan de helling. Ik zat prima, maar moest het nadien doen vanuit één standpunt. En toen begon het warempel toch nog te sneeuwen!

Een beetje later horen we de helikopters en de spanning stijgt… Iedereen gaat van de baan af en neemt positie. Jammer genoeg is het gestopt met sneeuwen (daar gaat mijn spektaculair droombeeld). Sommigen worden ongeduldig en kijken al even om het hoekje ” Zijn ze er nog niet?”

  

Auteur: Koen

www.koendelanghe.com

14 gedachten over “Ronde Van Vlaanderen 2008 (3)”

 1. Jeetje wat een volk op de been … echte diehards om met dat weer er op uit te gaan, ze zitten zelfs tot in de bomen! Jammer dat het weer ’t net op het moment supreme liet afweten, maar die kasseien zien er gevaarlijk glad uit. Hartstikke leuk om al die sfeerbeelden te zien!

 2. Lap! Stopt hij juist met foto’s te tonen op het punt dat er een renner gaat verschijnen… pestkop ;-). Leuke sfeerbeelden, de laatste mag in het woordenboek onder “reikhalzend uitkijken”!

 3. Ik zie dat je met een lager sluiterstijd fotografeerd en toch nog scherpe beelden hebt. Geen bewegingsonscherpte te zien (buiten de sneeuw, wat voor een mooi effect zorgt), was dit met een statief?
  Welke sluiterstijd?
  Genoeg gezaagd, je kan de sfeer tot hier opsnuiven.
  Ik heb geen koers gezien, daarom is dit hier dubbel genieten en je maakt het dan nog spannend ook. Benieuwt naar morgen. Knap werk.
  Gr.
  P-TER

  @ P-ter: Zo traag was die sluitertijd niet (1/125 sec), maar omdat het hier feitelijk meer om hagel dan sneeuw gaat (en dus de valsnelheid hoog ligt) lijken de foto’s inderdaad met een trage sluitertijd genomen.

 4. Maar sneeuw heb je in ieder geval gezien.
  Wel niet op het juiste moment maar toch.
  Of komen er de volgende keer foto’s vanrennerrs in de sneeuw?

  Houdoe

 5. Net als ik in het beeldverhaal de eerste helden verwacht stop je. Je weet de spanning er alvast in te brengen. Ik kijk rijkhalzend uit naar het vervolg.

 6. ’t Is daar echt wel drummer om een glimp van het supersnelle gebeuren te capteren.
  Deze foto’s geven wel degelijk de sfeer mee. Vooral die kinderen in de bomen vind ik leuk, doet me echt wel aan mijn eigen jeugd denken. En…een paraplu is een handig ding…ook voor fotografen.

 7. Leuke foto’s, mooi dat het publiek bleef kijken, of ik het gedaan zou hebben 🙂
  Mooie kleurrijke serie, hoop morgen de renners ook wel te zien.
  Is goed gelukt met de sneeuw en je vond het jammer dat de sneeuw ophield ??
  Moet er niet aan denken met dit weer op zo’n wegdek te fietsen.
  Groeten.

 8. Geplaagd door een kleine computerstoring en daarom ben ik wat laat met het commentaar.
  Wat me opvalt is, dat het weer dus eigenlijk slechetr was dan op TV de indruk werg gewekt. Of was dat weer ergens anders?
  Wat een drukte daar en dan met je camera ook nog iets fatsoenlijks schieten…. waarlijk een enorme opdracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: